Bursa-Ankara uçağına yolcu aranıyor

BURSA (İHA) - Atatürk Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin en uzun pistine sahip Yenişehir Havaalanı'na yıllardır sefer koymadığı için eleştirilen Türk Hava Yolları'nın ilk uçuşu bir yolcu olduğu için iptal edildi. THY yetkilileri zarardan şikayet ederken, cuma gününe ertelenen Bursa-Ankara seferi için 15 yolcu aranıyor.

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, THY'nı Yenişehir Havaalanı'ndan tarifeli sefer koymamasından dolayı eleştiren sanayici ve işadamlarıyla sivil toplum teşkilatlarına tepki gösterirken, "Hani sahip çıkılacaktı. Bursa için tarihi bir gün olmasına rağmen Bursa-Ankara seferi bir yolcu olduğu için iptal edildi. Bu ayıbı hep birlikte temizlemeyeliyiz" dedi. Ankara'ya ilk uçuşun 15 yolcuyla Cuma günü yapılacağını ifade eden Hıdıroğlu, başta sivil toplum teşkilatları olmak üzere, Yenişehir Havaalanı'nın hizmete girmesini isteyenleri destek olmaya çağırdı. Sivil toplum örgütlerinin sadece konuşarak birşeyler yapmaya çalıştığını belirten Hıdıroğlu, "Sivil toplum teşkilatları ve işadamları dernekleriyle görüşmelerimizde hepsi tarifeli uçuşların başlaması fikrinde buluştu. Onlar için ve Bursalılar için çabaladım, seferleri başlattım. Hatta bazı sivil toplum teşkilatları seferler başladıktan sonra doğacak zararın bir miktarını karşılayacaklarını söylemişlerdi. Ancak teşkilatlarından çalışmalarımı destekleyen bir tek hareket dahi görmedim. Aynı duyarsızlığı sanayiciler ve turizmciler de gösteriyor. Biz bu uçuşları Bursalılar için başlattık. Fakat yolculuklara öncülük etmesi gerekenler sivil toplum örgütleri temsilcileri, turizmciler ve sanayicilerdir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Haftada iki gün planlanan uçuşların yolcu azlığı sebebiyle bir güne düşürüldüğüne dikkat çeken Hıdıroğlu, THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu ile yaptığı görüşmeler sonucu uçuşların yolcu kapasitesi doğrultusunda bir süre sadece Cuma günleri yapılmasına karar verildiğini söyledi. Ankara'ya ilk seferin Cuma günü yapılacağını dile getiren Hıdıroğlu, "6 ağustos Cuma günü uçağın 15 civarında yolcuyla havalanmasını bekliyoruz. Şu anda yolcu sayısı çok az. Yolcu olmazsa uçakları boş kaldırıp indiremezsiniz. Ancak THY bir miktar zarara rağmen seferleri sürdürecek. Alınacak performansa göre birkaç ay sonra direkt Trabzon seferleri de başlatılabilecek. Bizim amacımız Bursa'yı Türkiye ile havadan buluşturmak. Herkes tarifeli seferlere sahip çıkmalı. Bursa'nın gelişmesi ve kalkınması için bunun önemini kavrayalım" dedi.

Türk Hava Yolları'nın Ankara-Bursa seferinin cuma günü saat 17.30'da, Bursa-Ankara'nın ise saat 19.10'da yapılacağı bildirildi.