Bursa, "Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği"ne Üye Oldu

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'nın, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği (EHTTA) Teknik Komitesi tarafından üye olarak onaylandığını belirterek, "Bursa bu

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'nın, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği (EHTTA) Teknik Komitesi tarafından üye olarak onaylandığını belirterek, "Bursa bu başarısıyla Avrupa Tarihi Termal Şehirler Destinasyonu'nun bir parçası oluyor" dedi.

Harput, Heykel'deki Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın termal bir kent olması ve uluslararası arenada yer alması için uzun zamandır çalışmalar yürüttüklerini, yaklaşık 4 ay önce de EHTTA'ya üye olması için girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

EHTTA'ya başvurmadan önce Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından Bursa'nın tarihi kimliğini, termal özelliklerini ve dünyanın önde gelen termal kentlerden biri olduğunun anlatıldığı 30 sayfalık rapor hazırlandığını ifade eden Harput, raporda birliğe üye olma isteğinde bulunduklarını aktardı.

Harput, EHTTA'dan Bursa Valiliğine gelen yazı hakkında da bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Gelen yazının bir bölümünde, 'Memnuniyetle belirtmeliyiz ki 15 Mart 2013 tarihinde düzenlenen EHTTA Teknik Komitesi tarafından Bursa, 'Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği' üyesi olarak onaylanmış ve Avrupa Konseyi tarafından yetkilendirilen 'Tarihi Termal Kentler Avrupa Destinasyonu'nun da bir parçası olmuştur. Birliğin genel temsilcisi Michel Thomas Penette'nin Bursa'yı ziyaretinden sonra 13 Haziran 2013 tarihinde Fransa'da düzenlenecek genel meclis toplantısında tam üye olarak yerini alacaktır. Türkiye'nin Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Kısmi Antlaşması'na yakın zamanda katılmayı düşünmesi, birliğin genişlemesi ve Avrupa'daki görünürlüğü açısından, birliğe destinasyonunuz bizim için çok önemlidir' yazıyor. Birliğin başlıca hedefleri arasında farklı ülkelerden farklı şehirlerin tecrübe paylaşımını teşvik ederek kentler ve termal arasında güçlü bir ortaklık ağı oluşturmak amaçlanıyor."

Reklam
Reklam

EHTTA'nın Avrupa termal destinasyonunu oluşturduğunu ve sistemi teşvik ettiğini vurgulayan Vali Harput, "EHTTA'nın hedeflerinden bir diğeri de özellikle tarihi ve sanatsal mirasla alakalı kültürel, hukuki ve yasamaya ilişkin hususlar üzerine termal endüstrisi bağlamında analitik araştırma ve istatistikleri teşvik etmek, desteklemek ve geliştirmektir" ifadesini kullandı.

Bu müracaatla Bursa'nın iki birliğe birden üye olduğunu anlatan Harput, şöyle devam etti:

"Bir tanesi Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği. İkinci organizasyon Avrupa Tarihi Termal Kentler Destinasyonu. EHTTA'nın ilk eylemi Avrupa Konseyi tarafından onaylanan Avrupa Tarihi Termal Şehirler Destinasyonu'nu oluşturmaktır. Avrupa Tarihi Termal Kentler Destinasyonu, Avrupa'da termal kültürünün hayat bulduğu ve geliştiği yerlerin yeniden izini süren bir yoldur. Bu yol, termal kentlerinin kültürel ve tarihi miraslarını birbirine bağlayarak termal sularının kalitesini iyileştirmek ve insanlık adına daha geniş ve etkili istifade edilmesini sağlamaktır. Bursa bu iki birliğe katılmakla bir anda bu zincirin halkası haline gelmiştir. Avrupa Tarihi Termal Şehirler Destinasyonu'nda Türkiye'den hiçbir şehir yoktur ve Türkiye'nin de adı geçmemektedir. Bursa bu başarısıyla Avrupa Tarihi Termal Şehirler Destinasyonu'nun bir parçası oluyor. 'Biz bir termal kentiyiz, bize gelin' demeniz gerekmeden uluslararası en büyük birliğin tabii üyesi ve oraya adınızı yazdıran bir marka oluyorsunuz. Bu Türkiye ve Bursa için bir onurdur."

Reklam
Reklam

Harput, Bursa'nın EHTTA'ya üyeliğiyle büyük hedeflerine daha emin adımlarla ilerleyeceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: