Bursa, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'nin 26’ncı Üyesi Oldu

Termal turizm konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Bursa, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne (EHTTA) üye...

Termal turizm konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Bursa, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne (EHTTA) üye oldu. EHTTA’ya, Bursa’dan önce 10 ülkeden 25 şehir üyeydi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehrin termal turizmde ulaştığı noktayı anlatmak üzere basın toplantısı düzenledi. Almira Otel’de gerçekleştirilen toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Harput, Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından EHTTA'ya 18 Ocak 2013’te başvuru yapıldığını hatırlattı. Ön kabulün ardından bir heyetin Bursa’ya gelerek inceleme yaptığı bilgisini veren Harput, görüşmeler ve başvurunun değerlendirilmesinin ardından Bursa’nın 13 Haziran'da EHTTA'ya üye olarak kabul edildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Vali Harput, 10 ülkeden 25 kentin üyeliğinin olduğu EHTTA'ya üye olmanın Bursa açısından son derece gurur verici olduğunu kaydetti. Harput, şöyle konuştu: “Bursa, bu üyelikle aynı zamanda Avrupa Konseyi tarafından onaylanan Avrupa Tarihi Termal Şehirler Destinasyonu ağının da bir parçası olmuştur. Bu haliyle Bursa ve ülkemiz termal turizmde, gelecek için büyük bir imkanı yakalamış olmaktadır. Bursa Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'nde, Türkiye adına yer alan ilk ve tek il olmakla ayrı bir onura da sahip oldu.”

Bursa'nın önemli zenginlikleri arasında sıcak şifalı sularının geldiğine dikkat çeken Harput, "Bursa yüzyıllardır krallara, kraliçelere, imparatorlara, devlet başkanlarına sağlık, zindelik vermiş ve kentimiz tarihten bugüne hep önemli bir termal merkez konumuna ulaşmıştır." şeklinde konuştu.

"DAĞYENİCE’YE 13 TEKLİF VAR"

Türkiye'nin tek ve en büyük termal tatil köyü projelerinden olan Dağyenice projesi için 2'si yabancı 13 teklif yapıldığını dile getiren Vali Harput, 10 bin yataklı dev projenin 1/1000 ve 1/5000'lik planların Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in masasında onaylanmayı beklediğini söyledi. Dağyenice için şehir merkezinden su taşıyacaklarını kaydeden Harput, suyun güzergahı ile ilgili projelerin tamamlandığını anlatırken, "Dağyenice'ye herkes sahip çıkmalı. Bursa sahip çıkarsa Bursa kazanır. Dağyenice ile ilgili 2 yabancı 11 yerli bize müracaat geldi. Bu müracaatlar planların onanmasını bekledi. Önümüzdeki günlerde bir araya gelip bu konu ile ilgili yeni adımlar atacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa’nın mevcut yatak kapasitesinin 7 bin olduğunu, 20 bin termal yatağa ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Vali Harput, "Dağyenice ile birlikte 20 bin yatak kapasitesine ulaşıp, Türkiye'nin en prestijli termal şehri olma unvanını ele geçirmek istiyoruz. Bu güzelliği görmek ve yaşamak çok çok önemli. Bu tarihi zenginlik ile önümüzdeki dönemlerde çok büyük vizyon projeleri özel sektör eliyle devam edecek. Sağlık turizmi konusunda çalışmalar hızla ilerliyor." diye ifade etti.

Bursa’nın, bir taraftan Arap ülkeleri için turizm ana destinasyonu ilan edilirken, aynı zamanda Avrupa ülkeleri için destinasyon ağına üye olarak kabul edildiğini hatırlatan Harput, “Avrupa Konseyi tarafından onaylanan Avrupa termal şehirler ağının bir parçası olduk. Dünyanın en ünlü termal şehirleri arasına girdik. Gelecek için büyük bir avantaj yakaladık." diye konuştu.

Bursa'nın ana meselesinin ulaşım olduğunu söyleyen Harput, İstanbul ile Bursa arasının çok daha ulaşılabilir hale getirilmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: