Bursa Barosu Başkanı Birkan: Avukatlık Yasası bir ance çıkarılmalı

Bursa Baro Başkanı Zekeriya Birkan, yeni Avukatlık Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını istedi. Bursa...

Bursa Baro Başkanı Zekeriya Birkan, yeni Avukatlık Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını istedi.
Bursa Barosu Akademisi'nin Bahçeşehir Üniversitesi'yle ortaklaşa düzenlediği 'Sağlık Hukuku' eğitimlerine katılan avukatlar sertifikalarını aldı.
Bursa Barosu’nun Bursa Akademik Odalar Birliği’ndeki seminer salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, baro olarak eğitimlere önem verdiklerini söyledi.
35 saatlik eğitimler sonucunda avukatların sertifika almaya hak kazandıklarını belirten Birkan, “Bursa Barosu Akademisi tarafından Bahçeşehir Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen 'Sağlık Hukuku' eğitim programı sonucunda 53 avukat sertifika almaya hak kazanmıştır” dedi.
“Reformlar yalnızca kanunlarda yapılmamalıdır.” diyen Birkan, Avukatlık mesleğinde de bir reform’un gerektiğine dikkat çekti. Birkan, bu reformun da hukuk fakültelerindeki reformla başlayabileceğini dile getirdi. Yeni Avukatlık Yasası'nın da bir an önce çıkmasını isteyen Birkan, yeni yasayla avukatlık mesleğinin daha sağlıklı bir hal alacağını savundu.
Bursa Barosu Akademisi Başkanı Ekrem Tekin ise bu çalışmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu ileri sürdü. Tekin, değişen hukuk uygulamaları doğrultusunda Bursa Barosu Akademisi olarak çeşitli üniversiteler ile sertifikalı uzmanlık programları düzenleyeceklerini söyledi.
Akademi Sekreteri Şerafettin Yavuz da ilk eğitim seminerini başarıyla tamamladıklarını belirtirken, eğitim seminerlerinin devam edeceğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından belge almaya hak kazanan 53 avukata sertifikaları verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz