Bursa Barosu, Somali’ye yardım için hesap açtırdı

Kuraklık yüzünden açlık ve ölümle karşı karşıya olan Somali için bir kampanya da Bursa Barosu...

Kuraklık yüzünden açlık ve ölümle karşı karşıya olan Somali için bir kampanya da Bursa Barosu tarafından başlatıldı. 'Bir yaşam da biz kurtaralım' sloganıyla başlatılan kampanya için Bursa Kızılay Şubesi tarafından Bursa Barosu Başkanlığı’na özel bir hesap numarası açıldı.
Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, Somali’de bir insanlık dramı yaşandığını, tüm dünya seyirci kalırken sadece yardım eden ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Birkan, “Komşusu açken uyumanın haram olduğu anlayışı bizim inancımızda, örf ve adetlerimizde, geleneğimizde vardır. Sadece yanımızda değil, dünyanın neresinde olursa olsun açlıktan ölen bir çocuk, bir kadın, bir insan bizim kardeşimizdir ve ona yardım elini uzatmak her şeyden evvel insanlık borcumuzdur. Somali’de yaşanan ölümlere kayıtsız kalamayız.” dedi.
Türk halkının Somali için tek yürek olduğunu ve Ramazan ayında toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini gösterdiğini söyleyen Birkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sivil toplum örgütleri başta olmak üzere müthiş bir yardım kampanyası var. Biz de Bursa Barosu olarak bu yardıma karınca kararınca katılmak, Somali’deki kardeşlerimize destek çıkmak istedik. Bursa Kızılay Şubesi ile yaptığımız görüşme sonrasında sadece Bursa Barosu adına düzenlenmiş bir özel hesap numarası açtırdık. Kampanya sonunda toplanan paraları da Bursa Barosu olarak Kızılay’a takdim edeceğiz.”
Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, kampanyanın duyurusunu iç bünyelerinde yaptıklarını ve meslektaşları tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Baronun yardım kampanyasına destek vermek isteyenler Garanti Bankası Fomara Şubesi 6296135 numaralı özel hesaba para yatırabilecek. Kampanya 15 Ekim 2011 tarihine kadar devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz