Bursa Barosu'ndan Çağdaş Hukukçular Derneği’ne Yönelik Operasyonlara Tepki

Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, Çağdaş Hukukçular Derneği’ne yönelik operasyonları kınarken gözaltına alınan avukatların...

Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, Çağdaş Hukukçular Derneği’ne yönelik operasyonları kınarken gözaltına alınan avukatların yanında olduklarını belirtti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 2007’de işlenen cinayetinde gelinen süreçte yaşananlara dair Bursa Barosu Başkanlık makamında yapılan basın toplantısı ile ilgili bilgi verildi. Baro yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, cinayetin bir an önce aydınlatılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, tam 6 yıl önce Hrant Dink’in öldürüldüğünü hatırlatırken, “Cinayetten sonra 6 yıl geçmesine rağmen kamuoyunun vicdanını tatmin edecek bir karar çıkmadı. Bu bir kişisel cinayet algısı ile hükme bağlandı. Ancak gelişen süreçte yetkili bazı kişilerin veya ağızların sözlerinden anlıyoruz ki bu cinayet bilinerek işlenmiş ve önlenmesi mümkün iken önlenmemiş ve ardında ki örgütsel bağda görmezlikten gelinmiş. Nitekim Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da şuanda cinayeti ‘örgütlü suç’ kapsamında değerlendirerek mahkeme kararının bozulması talebi de kaygılarımızı doğruluyor.” dedi.

Geçmişte de bir çok cinayetin aydınlatılmadığına dikkat çeken Ekrem Demiröz, ayrıca Çağdaş Hukukçular Derneği’ne yönelik yapılan operasyonlar hakkında da açıklamada bulundu.

Başlatılan operasyonda 11 meslektaşlarının DHKPC üyesi oldukları iddiası ile gözaltına alındığını hatırlatan Barosu Başkanı Demiröz, “Bunlardan 2 meslektaşımız serbest bırakılırken, 9 kişi ise tutuklanma talebi ile sorgu mahkemesine sevk edildi. Ancak sorguya ait aldığımız bilgiler bizim için son derece ürkütücü şeyler içeriyor. Bir örgüt sorgulaması değil, meslektaşlarımıza; ‘neden madımak eylem protestosunda vardın?’, ‘neden filan cenazeye gittin?’, ‘niçin şu mitinge katıldın?’, ‘şu davayı takip etmekte amacın neydi?’ şeklinde bir insanın ifade özgürlüğü ve savunma hakkı ile savunma görevini yapması ile ilgili sebepler olduğunu gördük. Gözaltıları kınıyor ve meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ayrıca Suriye sınırında düşürülen Türk uçağında şehit olan 2 pilottan birinin de Teğmen Hasan Hüseyin Akson olduğunu hatırlatan Av. Ekrem Demiröz, “Avukatı Mehmet Katar’ın uçağın düşürülmesine ihmal ve kasıt şüphesi bulunduğu gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) avukatın suç duyurusunu psikolojik harekat ve savaş kışkırtıcılığı yapmak iddiasıyla Adalet Bakanlığı'na şikayet etti ve suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca bu soruşturmayı başlatan Malatya’da ki savcılar için de soruşturma başlatıldı. Bu son derece vahim bir durum. Demek ki artık avukatlar yada bir vatandaş şikayette bulunacağı kişinin konumunu, iktidara yakınlığı ve resmiyetteki gücünü kontrol etmeden artık başvuruda bulunmamalıdır, mesaj budur.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz