Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması'nın Birincisi Sivas'tan Çıktı

Dünyaca ünlü Bursa bıçaklarının tanıtımı amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması'nda dereceye...

Dünyaca ünlü Bursa bıçaklarının tanıtımı amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması'nda dereceye giren bıçak ustalarına ödülleri törenle verildi. Altı ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın 'mutfak seti' alanında Sivaslı bıçak ustası Mustafa Argut birinci oldu. Mustafa Argıt'a, ödül olarak 5 bin lira verildi.

Bursa Bıçakçılar Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmanın ödül töreni Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yarışma; mutfak seti, av ve hançer seti, kılıç seti, çakı seti, testere seti ve döner seti' olmak üzere 6 ayrı kategoride yapıldı.

Reklam
Reklam

Yarışmanın Bursa bıçaklarının yeniden marka haline getirilmesi amacıyla düzenlendiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa bıçaklarının yeniden dünya genelinde aranılır marka haline gelmesi gerekiyor. Bıçakçılıkta kalite olarak Bursa bir markadır; ancak günümüzde teknoloji ve tasarım ön planda. Bu nedenle Bursa bıçaklarını yeni tasarımlarla yeniden gündeme getirmek istiyoruz." dedi.

Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Mülazım Gülşen ise Bursa bıçağını tescil ettirdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından jüri üyelerine ve bıçak ustalarına vefa plaketi verildi. Ömrünü Bursa bıçağına adayan bıçak ustaları, plaketlerini alabilmek için bastonlarıyla kürsüye çıktı.

Törende dereceye giren bıçak ustaları ödüllerini alırken 'Mutfak seti' bölümünde Sivas'tan Mustafa Argut adlı usta 5 bin liralık birincilik ödülünün sahibi oldu. Yarışmada birincilere 5, ikincilere 3 üçüncülere ise 2'şer bin lira verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: