"Bursa Bilim Şenliği" Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı "Bursa Bilim Şenliği" başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı "Bursa Bilim Şenliği" başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Park'ta gerçekleştirilen şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, ana teması "Geleceğin Otomobilleri" olarak belirlenen şenlikle idealist, üretken, birikimli ve bilime meraklı gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bursa'nın, bilim ve teknoloji alanında da örnek bir çalışmaya ev sahipliği yaptığını ifade eden Altepe, bu yılki katılımın geçen seneye oranla çok fazla olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından şenliğe katkı sağlayan sponsorlara plaketlerinin veren Altepe ve diğer protokol üyeleri, kurdele keserek Bilim Şenliği'ni başlattı.

Altepe ve beraberindekiler, okulların hazırladığı stantlarda deney yapan öğrencileri izleyerek yeni nesil otomobiller hakkında gençlerden bilgi aldı.

Yerli ve yabancı katılımcıların yer aldığı etkinlikte, 200 proje standı, 60 patentli mucit ve 60 üniversite kulübü, 15 güneş ve hidrojen arabası, 30 Ar-Ge ve inovasyon firması, 80 okul ve 60 lise projesi, 10 bilim merkezi, 10 atölye ve mesleki yönlendirme çadırı bulunuyor.

"Bursa Bilim Şenliği", 5 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: