Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi 21 Aralık'ta Açılacak

BURSA  (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi"nin yeni binası, 21 Aralık'ta hizmete açılacak.

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi"nin yeni binası, 21 Aralık'ta hizmete açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUTTİM TÜYAP Fuar Merkezi'nin yanındaki alanda yapılan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin koordinasyon çalışmalarını yürüten Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan'dan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldı. Büyükşehir belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantıda Bakan, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin son hazırlıkları ile ilgili Altepe'ye bir sunum yaptı. Altepe, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin bu dönem kente kazandırılan en önemli anıtsal yapılardan biri olduğunu ifade ederek, "Üretim kenti Bursa'da gençlerimizin daha tasarımcı bir nesil olmaları, yeni modeller üretmeleri ve bu sayede de gerçek anlamda yerli üretimin desteklenmesini hedefliyoruz. Bu bakımdan gençliğimizin en güzel şekilde eğitilmesi gerekiyor" dedi. Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin kentin önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini dile getiren Altepe, şunları kaydetti: "Bursa, Avrupa'da dahi olmayan önemli bir bilim ve teknoloji merkezine kavuşuyor, büyükşehir belediyesi de Türkiyeye örnek bir çalışmaya daha imza atıyor. Gençlerin okullarda aldıkları teorik bilgileri burada pratiğe dönüştürerek, bilgilerinin uygulamadaki örneklerini görmeleri çok önemli. Gençlerimizin kendilerini bilim ve teknoloji konusunda yetiştirmeleri amacıyla başlattığımız bu proje tüm dünya taranarak oluşturuldu. ABD, Afrika ve Asya ülkelerinden Avrupa ülkelerine kadar tüm bilim teknoloji merkezleri tarandı. Sonunda da en güzel ve en iyi projeyi Bursa için hazırladık." Altepe, ilk İslam alimlerinin buluşlarından oluşan "Bilimin Sultanları" adlı serginin de bu merkezde açılacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: