Bursa Büyükşehir Belediyesi, 132 yıl sonra yeni hizmet binasına kavuşuyor

Halen 1879 yılında Vali Ahmet Vefik Paşa döneminde yaptırılan tarihi binada hizmet veren Bursa Büyükşehir...

Halen 1879 yılında Vali Ahmet Vefik Paşa döneminde yaptırılan tarihi binada hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 132 yılın ardından yeni binasına kavuşuyor. Yeni belediye binası için düzenlenen ihaleye 36 firma katıldı. İhaleyi alan Taşlar Yapı ve Aksu İnşaat A.Ş. sözleşme bedeli 25 milyon 250 bin lira olan inşaat süresinin 700 gün olduğunu ancak gece gündüz çalışarak binanın 1,5 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini vurguladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından eski sebze halinin bulunduğu alana yaptırılacak olan yeni hizmet binasıyla ilgili ihale süreci tamamlandı. İhaleyi kazanan Taşlar Yapı Limited şirketi ve Aksu İnşaat A.Ş ortaklığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. İmza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra ihaleyi alan ortaklık adına Taşlar Yapı Limited Şirketi Sahibi Erdoğan Taş katıldı.
Başkan Altepe, Bursa’ya yeni bir anıtsal yapı kazandırmanın kendilerine nasip olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi birimlerinin şehrin değişik noktalarında yer aldığını ifade eden Başkan Altepe, "Birimler arasındaki uzaklık, çalışmaların verimini etkilemektedir. Aynı zamanda büyükşehir ve ilgili birimlerinle işi olan vatandaşlarımız zor durumda kalıyordu. Belediye hizmetlerinin yaşamı kolaylaştırması gerekiyor. Yeni binanın tamamlanmasıyla Büyükşehir Belediyesi; daha ulaşılabilir, halkın gereksinimlerini karşılamada daha dinamik hale gelecek." dedi.
Projenin hizmet binasının ötesinde kente yeni bir yaşam alanı kazandırma projesi olduğunun altını çizen Başkan Altepe, yaklaşık 39 bin metrekare alanlı bölgeye sadece 8 bin metrekare taban alanlı inşaat yapılacağını vurguladı. Diğer kısımların kamu kullanımına açık park alanı olarak değerlendirileceğini ifade eden Başkan Altepe, "Hizmet binasında, hizmet birimleri ve yönetim birimleri yer alacak. Bunların yanında poliklinik, seminer, çok amaçlı salonlar, fuaye, sergi salonu, yemekhane ve kafeterya gibi tesisler yer alacak. Kapalı otopark bulunacak. Yaklaşık 15 bin metrekare alanlı park alanında çocuk oyun alanı, gezinti yolları, oturma alanları ve kafeterya yer alacak. Proje alanının geçmişte Bursa tren hattının ilk istasyon alanı olması nedeniyle tren istasyon binası formunda bir kafeterya da bu bölgede konumlandırılacak. Park ve belediye binası arasında tasarlanan yaya yolu ile Zafer Mahallesi ve Ankara yolu arasındaki yaya bağlantısı sağlanmış oyacak." diye konuştu.
Bursa’nın kaynaklarının en verimli kullanılması için yoğun çaba harcadıklarını ve ihaleleri de yüksek bir katılımla gerçekleştirerek tam bir rekabet ortamı sağladıklarını da dile getiren Başkan Altepe, bu ihale için 43 firmanın dosya aldığını ve 36 firmanın da ihaleye katıldığını söyledi. İhaleyi Taşlar Yapı ve Aksu İnşaat A.Ş.’nin kazandığını kaydeden Başkan Altepe, sözleşme bedeli 25 milyon 250 bin TL olan işin süresinin 700 gün olduğunu ancak gece gündüz çalışarak binanın 1,5 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini vurguladı. Binası bu dönem içinde bitirip, görev süresinin son 1 yılında da kullanmak istediklerini kaydeden Başkan Altepe, Bursa’ya yeni bir anıtsal yapı kazandırmanın yine kendilerine nasip olmasından dolayı mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.
Daha sonda Başkan Altepe ile ihaleyi alan ortaklık adına Taşlar Yapı Limited Şirketi Sahibi Erdoğan Taş arasında sözleşme imzalandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz