Bursa Büyükşehir Belediyesinde Davullu Zurnalı Toplu Sözleşme

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresinde (BUSKİ) çalışan toplam bin 116 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresinde (BUSKİ) çalışan toplam bin 116 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törende, Bursa’yı her alanda geleceğe taşırken, bu vizyonda çalışmalarını sürdüren personelin de haklarına önem verdiklerini söyledi. Bursa’nın önemli projeleriyle Türkiye’nin gündeminde olduğunu vurgulayan Altepe, "Bursa'nın sesini dünya duyuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak son 4,5 yılda yaptığımız hizmetler, 4 dönemde yapılan hizmetleri geçti" dedi. Altepe, 20 Şubat 2013 tarihinden beri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, bugün atılan imzalarla nihayete ereceğini belirterek, "Toplu iş sözleşmesi Yüksek Hakem Kuruluna gitmeden Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında çözüldü. Sözleşme, Büyükşehir Belediyesinden 730, BUSKİ’den de 386 olmak üzere toplamda bin 116 işçiyi kapsıyor. Bursa’ya ve Büyükşehir Belediyesine yakışan güzel bir sonuç yaşandı. Bizler her zaman mesai arkadaşlarımıza haklarını verme konusuna önem veriyoruz. İş yeri huzurunun, birlik ve beraberliğinin korunarak hizmetlerimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Sözleşmenin uzlaşmayla gerçekleştirildiğini vurgulayan Altepe, 2013-2015 dönemini kapsayan sözleşmeye göre, işçi ücretlerine ilk 6 ayda yüzde 4, ikinci 6 ayda yüzde 4 ve sosyal haklarla ortalama yüzde 10 yıllık artış, ikinci yıl ise ilk 6 ayda yüzde 4, ikinci 6 ayda yüzde 4 zam uygulanacağını ve ikinci yılın sonunda toplam artışın yüzde 19’u bulacağını kaydetti. Altepe, buna göre 2 bin 433 TL olan en düşük ücret, yeni zamla birinci yılın sonunda 2 bin 719 TL’ye çıkacak, bir yılın sonunda ortalama maaş 2 bin 958 TL'yi bulacağını, en yüksek maaşın ise 3 bin 609 TL’ye yükseltileceğini bildirdi. Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ali Osman Kart da sözleşme konusunda empatiyle uzlaşma sağlandığını belirterek, taleplere sağduyulu yaklaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Sözleşme, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ile Hizmet-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Kart tarafından tarafından imzalandı. Törenin ardından belediye ve sendika yöneticileri işçilerle davul zurna eşliğinde halay çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: