Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Gemlik'e4 Milyon Liralık Yatırım

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik'te rekreasyonu tamamlanan Çarşı Deresi çevre düzenlemesi çalışmalarının 4 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik'te rekreasyonu tamamlanan Çarşı Deresi çevre düzenlemesi çalışmalarının 4 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik'te rekreasyonu tamamlanan Çarşı Deresi'nin açılış töreninde konuşan Altepe, derenin çevre düzenlemesi çalışmalarının Nisan 2011'de başladığını, yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki derenin mevcut kütle beton yan duvarlarının kırılarak, yerine 3 metre yüksekliğinde kabartma derzli taş duvar yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Altepe, Gemlik'te yıllardır konuşulan sorunların çözüme kavuştuğunu belirterek, "Çarşı Deresi sorun olmaktan çıktı. Gemlik'in merkezinde ilçeye değer katan önemli projeyi gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Buradaki sıkıntılar yerini bugünkü güzel görüntüsüne bıraktı ve Çarşı Deresi denizle ve sahille buluştu" diye konuştu.

Dere tabanının temizlenerek dere akışının da iyileştirildiğini dile getiren Altepe, "Islah çalışmaları sonrası, Çarşı Deresi üzerine 8 adet çelik köprü, köprülerin üzerine de ahşap oturma bankları yapıldı. Köprülerden dördünün üstü açık, dördünün de üstü ahşap pergola ile kapalı. Dere etrafına yürüyüş yolları yapıldı. Dere aksında, çevre aydınlatma işleri ve yeşil alan sulama sistemleri de tamamlandı. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Gemlik-Orhangazi Caddesi'ne çift yönlü yaya yürüyüş yolları ile bordür ve tretuvar çalışmaları da yapıldı" bilgisini verdi.

Altepe, Gemlikli vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda yürüyüş ve spor yapabilecekleri Çarşı Deresi çevre düzenlemesi çalışmalarının 4 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Altyapı ve su kanalizasyon hizmetlerinden derin deniz deşarjlarına ve sahillere kadar Gemlik'in altyapısının tümüyle yenilendiğini ifade eden Altepe, "Bu dönemde sadece 30 milyon lira civarında yatırımı altyapıya yaptık. Bölgede 8 milyon lira değerinde asfalt ve 20 kilometre civarında yol yapımı gerçekleştirildi" dedi.

-Paşa Konağı da restore edilecek-

Gemlik'teki Paşa Konağı'nı da restore edeceklerini dile getiren Altepe, "Paşa Konağı, 1800'lü yılların sonunda papaz evi olarak inşa edilmiş. 1919'da ipek böcekçiliği yapılan mekan böcekhane olarak kullanılmış. Daha sonra Bursa İl Özel İdaresi'nce yatılı mektep olarak satın alınmış. 1936'dan sonra da çeşitli şekillerde hizmet vermiş. 1994'te Halk Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi ve günümüzde de bu işlevle kullanılmaktadır" diye konuştu.

Altepe, Paşa Konağı'nda 1998'de tadilat yapıldığını belirterek, 300 metrekarelik taban alanı, toplamda 1000 metrekare kullanım alanıyla 4 kattan oluşan binanın karma yapım tekniğine sahip olduğunu, tüm katlardaki yatay taşıyıcıların ahşap kirişlerden oluştuğunu, yapımından bugüne statiğini bozacak afet ve müdahalelere maruz kalmadığından tamamen ayakta kalabildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Binada yapılacak çalışmaları da anlatan Altepe, "Katlarda oluşan yükseklik farkı giderilecek. Zemin kattan 2. kata asansör ilave edilecek. Engelliler için bir engelli rampası yapılacak. Çalışmaların 4 ay gibi bir sürede tamamlanmasını hedefliyoruz. Çalışmaların ardından bina, kültürel faaliyetler için kullanılacak. Restorasyon, 1 milyon 52 bin liraya mal olacak" dedi.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: