Bursa' da kızgın boğa dehşeti

BURSA (İHA) - Bursa'ya kurbanlık için getirilen kızgın boğa, sahibinin elinden kaçınca dehşet saçtı. Biri muhtar 3 kişiyi yaralayan boğa, belediye ekipleri tarafından bayıltıcı tabancayla vurularak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 20.00 sıralarında Bursa'nın Panayır Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kurbanlık için Kars'tan getirdiği boğaları ahıra sokmak isteyen Cevdet Aydın'ın, "Şaşkın" adını verdiği boğası huysuzlaştı. Caddeye fırlayıp Bursa-İstanbul yolunu birbirine katan kızgın boğa, trafiği altüst ettikten sonra bir düğün salonunun bahçesine girdi. Oğlunun düğünü için gün almaya gelen Panayır Mahallesi Muhtarı Dursun Kara, boğaya müdahale etmek isteyince canından oluyordu. Boğanın yerde 25 metre sürüklediği Kara, ağır yaralandı. Bu sırada boğanın elinden muhtarı kurtarmaya çalışan bir vatandaşta yaralandı.

Reklam
Reklam

Şaşkın'ı yakalayamayan mahalle sakinleri, çareyi kızgın boğayı düğün salonunun bahçesine kilitlemekte buldu. Durumu belediyeye ve itfaiye ekiplerine bildiren vatandaşlar, görevlilerin gelmesini beklemeye başladı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bir kamyonetin kasasına çıkarak boğaya yaklaştı. Kement atarak Şaşkın'ı yakalamak istedi. Fakat kızgın boğa, her seferinde ipten kurtulmayı başardı.

Yaklaşık 5 saat sonra gelen belediye ekipleri, vatandaşlar tarafından alkışlanarak protesto edildi. Ellerindeki bayıltıcı silahlarla Şaşkın'ı yakalamak için operasyon başlatan belediye ekipleri, evlerin duvarlarından atlayarak kızgın boğaya yaklaştı. Araçların da yardımıyla köşeye sıkıştırılan Şaşkın, tabancayla bayıltıcı iğne atılarak sakinleştirildi. İğnenin etkisiyle kendinden geçen boğa, rahat bir nefes alan vatandaşlar tarafından bağlanarak kaçtığı ahıra geri götürüldü.
Boğanın sahibi Cevdet Aydın, Şaşkın'ı Kurban Bayramı'nda satmaktan vazgeçtiğini söyleyerek, "Onun akli dengesi yerinde değil. Şuurunu kaybettiği için ahırda beslemek çok tehlikeli. İlk fırsatta kesilecek" dedi.

Reklam
Reklam

Boğanın saldırısıyla ağır yaralanan muhtar Dursun Kara, Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı.