Bursa Emniyet Müdürü Kahya: Polis-halk Ilişkileri Artık Daha Iyi

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Orhangazi ilçesini ziyaret etti. Orhangazi Emniyet Güçlendirme Derneği’nin...

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Orhangazi ilçesini ziyaret etti. Orhangazi Emniyet Güçlendirme Derneği’nin misafiri olan Kahya, yöneticileriyle yemekte biraraya geldi. Dernek Başkanı Sedat Öz ve Orhangazi İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan'ın da bulunduğu yemekte Kahya, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi.

Poliste son yıllarda vizyon değişikliği yaşandığına dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Kahya, “Polis-halk yakınlaşması ve diyalogları, eskiye oranla artık çok daha farklı. Teşkilatımıza halkla iç içe olmalarını, onları çok daha iyi anlayarak sorunlarına bu şekilde yaklaşmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi. Polisin vatandaşa bir dost, bir sevgili gibi yaklaşmasını tavsiye ettiklerini belirterek, “Geçmişe oranla bugün halkın polise bakışı çok daha güzel. Bizler, vatandaş-polis el ele, daha güzel ve yaşanabilir bir kent amaçlıyoruz. Bunun için de vatandaşı polisten, polisi de vatandaştan asla ayrı tutmadan çalışıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Öz ise uzun yıllardır Orhangazi’de Emniyet teşkilatıyla uyumlu bir çalışma içinde olduklarını kaydederek, “Bu uyum, personelle derneğin karşılıklı anlayış içinde çalışmasıyla oluyor. Teşkilatın eksikliklerinde yapabileceklerimiz nelerse elbirliğiyle yapmaya çalıştık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Yemeğin sonunda derneğe yeni üye olan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve işadamı Yüksel Sert’e üyelik beratları ve plaketleri, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya tarafından verildi. Yemeğin ardından Kahya, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Başkanı İsmail Tartar’ı makamlarında ziyaret etti. Başkan Tartar, görüşmede ilçede asayiş bakımından sıkıntı olmadığını ifade etti. MOBESE ile ilgili olarak belediyenin desteklerinin devam ettiğini söyleyen Tartar, polisle her zaman yan yana çalıştıklarını ve gerekli desteği kanunlar nezdinde verdiklerini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz