Bursa Emniyeti, sporda şiddet yasasını taraftara anlattı

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursaspor taraftarlarına yönelik, ‘6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun’...

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursaspor taraftarlarına yönelik, ‘6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun’ hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Geçtiğimiz sezon Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olaylar nedeniyle 64 taraftara müsabakadan men cezası verildiği belirtildi.
Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya az sayıda Bursaspor taraftarı katıldı. Kanun hakkında bilgi veren Emniyet Müdür Yardımcısı Feridun Turan, stat dışında ve stat içinde uyulması gereken kuralları detaylı şekilde anlattı. Küfür, şiddet, alkol gibi temel sorunların ağır şekilde cezalandırıldığına işaret eden Turan, taraftarı dikkatli olmaya çağırdı.
Alkol oranı konusunda yönetmelik çıkartılacağını ancak bunun şuan trafik cezalarında uygulanan orandan cezalandırılacağını vurgulayan Turan, “Yani bu oran 0,50 promil. Bu tespit edilen kişi müsabakaya alınmadığı gibi içerden de zorla çıkartılır. Ayrıca bir yıl süreyle müsabakadan men cezası alır.” dedi.

Reklam
Reklam

“64 TARAFTAR MÜSABAKALARDAN MEN EDİLDİ”

Bursa’da 64 taraftarın müsabakalardan men cezası aldığını hatırlatan Turan, müsabakadan men cezasının uygulanışını ise şöyle anlattı:
“Hakkınızda tutanak tutuldu, savcılığa men edildiğiniz andan itibaren müsabakalardan men cezanız başlıyor. Soruşturma devam ederken de müsabakaya alınmıyorsunuz. Bu süre içinde ayrıca maç sırasında maç başında ve maç başladıktan bir saat sonra bulunduğunuz bölgedeki karakollara giderek maça gitmediğinizi göstermeniz gerekiyor. Aksi halde adli ceza alıyorsunuz.”
Toplantının sonunda taraftarların sorularını da yanıtlayan Turan, bir taraftar liderinin, “Bu yasalardan taraftarın haberi yok, bunların taraftara anlatılması lazım. Beşiktaş maçı var yine bir şey olursa ne yapacağız, biz kendimizi nasıl emniyete alırız.” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bu kanun herkes tarafından okunup incelenebilir. Ama biz bu yasa bize ne sorumluluklar yüklüyor merak edip okumuyoruz. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Burası hepimizin şehri. Toplum psikoloji çok farklı ama yapacağımız hareketler sınırlı. Yasa açık ve net, bunu uygulamak zorundayız.”

Reklam
Reklam

“KANUNU BEŞİKTAŞ MAÇIYLA KIYASLAMAYIN”
Turan, ‘toplumsal olayların sonunda 3-5 kişinin alınarak cezalandırıldığı’ yönündeki eleştirilere ise şu cevabı verdi:
“Beşiktaş olayları çok farklıydı. Onunla bu kanunu kıyaslamayın. Orada olaylardan sonra siz bile kendinizi tanıyamadınız. Orada yaşananlara biz de ilk kez şahit olduk. Biz Bursa’nın ve Bursaspor’un en iyi yerlerde yer almasını istiyoruz. Bu yasanın tanıtılmasında elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”
Kanunun Beşiktaş taraftarlarına uygulanıp uygulanmadığı yönündeki soruya üzerine Turan, tüm takım taraftarlarına aynı yasanın uygulandığını ve bir çok ilde müsabakalardan men cezası alan taraftarların bulunduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz