Bursa Emniyeti’nden maçlarda güvenlik garantisi

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursaspor’un evinde oynayacağı bütün müsabakalarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını Türkiye Futbol Federasyonu’na...

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursaspor’un evinde oynayacağı bütün müsabakalarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bildirdi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 7 Mayıs 2010’da oynanması planlanan Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde çıkan olaylar sebebiyle yeşil-beyazlı ekibe kendi sahasında oynayacağı 5 resmi müsabakanın tarafsız sahada seyircisiz olarak oynanması, ayrıca rakip sahada oynayacağı 3 müsabakaya taraftarlarının alınmaması cezaları verildiği hatırlatıldı.
TFF tarafından cezanın kaldırılması için Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne yazı gönderilerek güvenlik garantisi istendiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:
“Bursaspor Kulübü’nün 22.08.2011 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'na yapmış olduğu başvuru ile verilen seyircisiz oynama cezalarının kaldırılmasının talep edilmesi üzerine Federasyon Yönetim Kurulu’nun 23.08.2011 tarihli ve 6 sayılı toplantısında, Bursa Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak Bursaspor Kulübü’nün 2011 – 2012 futbol sezonunda kendi sahasında oynayacağı Spor Toto Süper Ligi müsabakalarında Bursaspor taraftarlarının olay çıkartma riskinin bulunup bulunmadığının ve emniyet görevlilerince rakip takım kafilelerinin ve müsabakaların güvenliğinin sağlanıp sağlanamayacağının sorulmasına, verilecek yanıtın olumlu olması şartına bağlı olarak Bursaspor Kulübü’nün kendi sahasında oynayacağı müsabakalara dair verilen tarafsız sahada seyircisiz oynamaya ilişkin tedbir kararının kaldırılabileceğine karar verilmiş ve 29.08.2011 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gönderilen yazı ile görüş sorulmuştur.
TFF’nin söz konusu yazısıyla ilgili olarak valiliğimizce yapılan değerlendirmede; 2011-2012 futbol sezonunda Bursaspor’un kendi sahasında oynayacağı müsabakalarda TFF ve Bursaspor kulübü ile işbirliği ve koordine içerisinde olunacağı, misafir takım kafilelerinin ve müsabakaların güvenliğinin sağlanması için gerekli olan tüm tedbirlerin alınacağı TFF Başkanlığına bildirilmiştir. Böylece Bursaspor’a Türkiye Futbol Federasyonu'nca verilen 5 maç seyircisiz oynama cezasının kaldırılabilmesi imkânı doğmuştur.
Bundan sonraki süreçte Bursaspor’a gönül vermiş taraftarların, taraftar temsilcilerinin, spor yöneticilerinin, spor medyasının ve tüm kamuoyunun katkılarıyla Bursa’ya layık bir spor anlayışının ortaya çıkarılmasının, Bursa ve Bursaspor hak ve menfaatleri için de gerekli olduğu değerlendirilmektedir. Bu bağlamda alınacak tedbirlere ilave olarak taraftar ve sporseverlerce sağduyu içerisinde hareket edileceği inancıyla, Basına ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz