Bursa Erkek Lisesi’nde Tablet Bilgisayar Heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Fatih Projesi kapsamında pilot...

Milli Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Fatih Projesi kapsamında pilot okul seçilen Bursa Erkek Lisesi’nde 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarları törenle dağıtıldı. Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, idareci ve öğrenciler katıldı.

Bursa Erkek Lisesi'nde düzenlenmen tablet dağıtım töreninde konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, öğrencilerden kendi kendilerine her zaman ‘niçin ve nasıl yaşıyorum?' sorusunu sormalarını istedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerden bu sorumluluk kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarların kıymetini bilerek kendilerini yetiştirmelerini isteyen Vali Harput, "Fatih projesi adı altında başlatılan bu projenin hakkını verin. Zaten bu isim de tesadüf değildir. Bizim adımızı, milletimizin, devletimizin, ülkemizin adını dünyada en üst düzeyde tanıtan bir büyük isimdir Fatih, o isimle bir proje başlatılmış ve 9. sınıflardan başlatılarak tablet dağıtılıyor. Çocuklar bunu değerlendirelim hakkını verilim." dedi.

Son zamanlarda gençliğin bilgisayarların esiri olduğundan yakınan Vali Harput, şunları söyledi: "Son zamanlarda hepiniz farkındasınız, bende bazen oğlumdan şikayet ediyorum. Bir dalıyor bilgisayara ıvır zıvır gereksiz şeyler. Oyunlar, şunlar bunlar, okumak azalıyor. Bilgisayarı dünya ile bütünleşmede kullanalım ondan istifade edecek ancak siz ona tabi ve bağımlı olmayacaksınız. Bağımlı arkadaşlarınızı vardır bilgisayar ve cep telefonuna. O size bağlı olacak. Siz iradeli insanlarsınız iradeniz ile ondan istifade edecek ama ona bağımlı olmayacaksınız." şeklinde nasihatte bulundu.

Reklam
Reklam

"BURSA’DA 38 BİN ÖĞRENCİYE TABLET DAĞITILACAK"

Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, Bursa’da bu gün itibari ile 918 öğretmen ve öğrenciye tablet dağıtılacağını belirterek, "Bu proje kapsamında bütün 9. sınıflara toplamda 38 bin öğrenciye tablet dağıtılacak. Dünyada artık bilgiye ulaşmak almak ve kullanmak çok önemli. Bu noktada bu bilgisayar dağıtım çok önemli." dedi.

Gülsar, okullara döşenen akıllı tahtaların yanı sıra, kalem ve tebeşirin de kullanılabileceğini söyledi. Tabletlerin tamamen öğrencilere zimmetleneceğini anlatan Gülsar, evlere götürülebileceğini anacak satılamayacağını bildirdi.

Bilgisayarların ücretinin sadece çocukların çok çalışması olduğunun altını çizen Atilla Gülsar, dağıtılan tabletlerde filtreme sistemi uygulanacağını sözlerine ekledi.

"ÇANTA TAŞIMAKTAN KURTARACAĞIZ"

Öğrenciler ise kendilerini çanta taşımaktan kurtardığı için sevindiklerini belirterek, "Tabletin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde daha güzel ve yeni eğitim alacağımızı düşünüyorum. Diğer ülkelerle de irtibat kurup daha iyi eğitim alacağımızı düşünüyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Öğrencilerden Sinem İnci yalnızca tableti nasıl kullanacakları şeklinde bir tereddüt olduğunu belirterek, "Tabletlerimiz geldiği için mutluyuz ve derslerimizin daha zevkli geçeceğini düşünüyorum. Yalnızca derslerin nasıl işleneceğini tam olarak bilmiyorum.” dedi.
Bu kadar büyük harcamalarla alınan tabletin hakkını vermeleri gerektiğini belirten öğrenciler, "Bunlar galiba bize zimmetlendi tek korkumuz başına bir şey gelirse." şeklinde konuştu.

Ardından görevli öğretmenler tablet bilgisayarların nasıl kullanılacağı yönünde kısa bir sunum yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: