Bursa FIFA U20 Dünya Kupası Maçlarına Hazır

FIFA U20 Dünya Kupası Turnuvası 21 Haziran’da Kayseri ve İstanbul’da oynanacak maçlarla resmen başlıyor. Dünyanın...

FIFA U20 Dünya Kupası Turnuvası 21 Haziran’da Kayseri ve İstanbul’da oynanacak maçlarla resmen başlıyor. Dünyanın en önemli spor organizasyonları arasında gösterilen turnuvada toplam 9 maçın oynanacağı Bursa’da ise hazırlıklar tamamlandı.

Botanik Park’ta Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu başkanlığında yapılan toplantıda son hazırlıklar değerlendirildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) adına turnuvanın Bursa ayağından sorumlu olan TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, “Bu organizasyon Türkiye’ye çok şey kazandıracak ama en güzel organizasyon Bursa’da olacak diye tahmin ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan FIFA U20 Dünya Kupası Direktörü İlker Uğur ise Türkiye’nin tarihindeki en büyük organizasyonuna ev sahipliği yapacağını söyledi. Uğur şunları kaydetti:

"FIFA U20 Dünya Kupası tarihimizde düzenlediğimiz en büyük organizasyon. Daha önce hiç böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmadı bu ülke. Bu anlamda çok önemli. Biz organizasyona 2010 Ağustos'unda aday olduk ve Mart 2011 ev sahipliğini kazandık. Organizasyon bittiğinde Türkiye Futbol Federasyonu olarak yaklaşık üç yıl çalışmış olacağız. 7 şehirde maçları organize ediyoruz. 6 grupta 24 takımın mücadele edeceği müthiş bir iş. Daha önce hiç bu kadar büyük turnuva yapmadık.

Daha önce tek günlük finallere ev sahipliği yapmıştık. Daha önce bu tip bir organizasyonu yapmamıştık, çünkü biz ne zaman büyük organizasyona ev sahipliği yapmak istesek karşımıza çeşitli sorular geliyor; ‘Havaalanınız var mı, stadınız var mı?’ gibi. Tüm ihtiyaçları giderdiğimizde bu kez ‘Turnuva tecrübeniz var mı?’ diye soruyorlardı.

Bu nedenle bu organizasyon çok önemli. Aynı tarihlerde yapılacak Mersin’deki Akdeniz Oyunları ‘da ülkemiz açısından son derece önemli. Türkiye bu sene hem FIFA U20 Dünya Kupası hem de Mersin'de 17. Akdeniz Oyunları’nı büyük bir tecrübe olarak cebine koyacak. Bursa, İstanbul’un ardından en çok maçın oynanacağı ikinci şehrimiz."

Reklam
Reklam

BİR BİLETLE İKİ MAÇ İZLENEBİLECEK

Toplantıda yapılan hazırlıkları değerlendiren Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da bilet ücretlerinin düşük olacağını ve taraftarların bir biletle aynı gün oynanacak iki maçı izleyebileceğini dile getirdi. Müftüoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ücretler çok düşük olacak. Günde iki maç izleme imkanımız olacak. Bir biletle saat 17.00’deki maç ile 20.00 veya 21.00’deki maçı izleyebileceğiz. Güvenlik yönünden emniyet birimlerimiz gerekli tedbirleri aldı. Deneyimli arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Sağlık açısından da bir sıkıntımız yok. Takımlarımızı Mudanya’daki deniz otobüslerinden karşılayacağız. Mudanya’daki iki nokta bizim karşılama noktamız olacak."

Öte yandan Bursa’da 23 Haziran ile 10 Temmuz tarihleri arasında oynanacak maçların bilet fiyatları ise şöyle açıklandı:

"Birinci kategori biletleri 39, ikinci kategori biletleri 29 ve üçüncü kategori biletleri 19 TL'den satılacak. Çeyrek final maçında ise birinci kategorideki biletler 49, ikinci kategori 39 ve üçüncü kategori biletleri 19 TL karşılığında satışa sunulacak. Yarı final maçında da birinci kategorideki biletler 59, ikinci kategorideki biletler 39 ve üçüncü kategoride 29 TL’den satılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: