Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’ndan Gezi Parkı Açıklaması

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, yaşanan olaylardan iktidar ve muhalefetin...

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, yaşanan olaylardan iktidar ve muhalefetin ders çıkaracağına inandıklarını belirterek, “Olayları daha ötelere sürüklemek bundan sonraki meşru hak arayışlarının da önü kesecektir” dedi.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Ördekli Kültür Merkezi’nde Türkiye genelinde yaşanan gezi parkı olaylarını değerlendirdi. Grup adına açıklama yapan Şeker, başka yerlere taşınacak ağaçlar ile ilgili olarak çevreci gençlerin başlattığı eylemlerin provokatörlerce amacından çıkarıldığının altını çizdi. Eylemlerin ülke içi ve dışında Türkiye aleyhine bir kampanyaya dönüştüğünü vurgulayan Şeker, “Eylemler şiddet unsuru yapılmadan, başkalarına, çevresine zarar vermeden yapılıyorsa hak ve özgürlük içerisindedir. Böyle bir arayış hakkını her zaman destekliyoruz. Ancak bu gösteriler polis ile çatışmaya dönüştü. İş yerleri tahrip edilip, can ve mal kaybına sebep oldu” dedi.

Reklam
Reklam

Tüm vatandaşları huzur ve sağduyuya davet eden Şeker, “Yanlış uygulama yapan idareciler cezalandırılmalıdır. Yanlış yapan siyasetçiler de sandıkta cezasını çekmelidir. İktidarın, muhalefet partilerin ve yetkililerin tüm haklarını kucaklayacak bir dil kullanmasını talep ediyoruz. Partiler bu durumu kendilerini oy devşirme süreci olarak görmemelidir. Yaşanan olaylardan, iktidarın da, muhalefetin de, vatandaşların da gerekli dersi çıkaracağına inanıyoruz. Olayları daha ötelere sürüklemek bundan sonraki meşru hak arayışlarının da önü kesecektir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: