Bursa Halkı Sağlık Için Yürüdü

Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyle mücadele çalışmaları kapsamında Bursa halkı sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptı. Bursa Halk Sağlığı...

Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyle mücadele çalışmaları kapsamında Bursa halkı sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptı. Bursa Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Esat Dinçer, "Mümkün olduğu kadar yürüyüşü özendirmek ve sağlık için yürümeyi teşvik etmeyi arzu ediyoruz.” dedi.

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Bursa Yürüyor Yüzler Gülüyor' konulu yürüyüşe, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Özcan, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, Zübeydehanım Doğumevi Başhekimi Dr. Mürüvvet Dayıoğlu, sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Halk Sağlığı Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş, Çarşamba Merinos Parkı'nda sona erdi. Burada, Anadolu Kız Lisesi Bandosu ile Bursa Mehter Takımı mini bir konser verdi. Ardından, bütün katılımcılara yeşil elma ve su dağıtıldı.

Bursa Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Esat Dinçer, hareketli yaşamın sağlık üzerine olumlu etkilerine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Yürüyüşün her yerde yapılabileceğini ifade eden Dr. Dinçer, şunları dile getirdi: “Yürüyüş, sadece spor elbise giyilerek değil, gerekirse işe giderken kravatınızla, ceketinizle, ayakkabılarınızla yapabileceğiniz bir aktivasyondur. Amacımız, insanları spora teşvik etmek. İşe giderken, otobüsten bir durak önce inerseniz biraz hareket sağlamış olursunuz. Evinize gittiğinizde asansör kullanmazsanız, bu da bir yürüyüş aktivasyonudur. Çünkü, son yıllarda en büyük sorun obeziteye bağlı kronik hastalıklar oldu. Buna dikkat çekmek istiyoruz. Mümkün olduğu kadar yürüyüşü özendirmek ve sağlık için yürümeyi teşvik etmeyi arzu ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: