Bursa İş Dünyasından Enflasyon Değerlendirmesi

Bursa iş dünyası temsilcileri nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin...

Bursa iş dünyası temsilcileri nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, enflasyonda mart ayında başlayan düşüşün nisan ayında beklentileri de aşarak sürdüğünü söyledi. İTSO Başkanı Anıl yaz aylarında düşüşün devam edeceğini tahmin ettiklerini bildirdi. Ekonomi yönetiminin AB’de baş gösteren ve gittikçe derinleşen krize tedbir almak ve tehlikeli seviyelerdeki cari açığı düşürmek için sıkı para politikası uyguladığını vurgulayan Anıl, “Bunun sonucunda büyüme hızımız yavaşladı. Özellikle son 6 ayda nakit sıkıntısı iyice hissedilmeye başladı. Ekonomi yönetimi bu olumsuzluğu gidermek için faizlerde önemli bir indirime gitti. Faiz indiriminin etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğimizi tahmin ediyoruz. Nakit sıkıntısı aşılabilirse ekonomi canlanır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ahşap Palet-Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Akın Balcıoğlu, nisan enflasyonun piyasa beklentilerini de altında gerçekleşmesini olumlu bulduklarını söyledi. Balcıoğlu, ekonomide ocak ayıyla birlikte canlanma başladığını da belirterek, “Daha önceden de belirttiğim gibi ekonomideki canlanma veya durgunluğu ilk bizim sektörümüz hissediyor. 2012 yılının son aylarında yaşanan daralma 2013 yılının ilk günlerinden itibaren aşılmaya başladı. Şu sıralar sektörümüzde büyük bir canlanma var. Bu bütün sektörlerde canlanma olduğunun habercisidir” dedi.

Türk ekonomisinin büyük bir değişim sürecinde olduğunu vurgulayan Akın Balcıoğlu, AB ekonomilerinin dibe vurduğu süreçte Türkiye’nin krize ciddi bir direnç gösterdiğini, bulunan yeni pazarlar ile ekonominin canlı tutulduğunu belirterek, “Şu sıralar en büyük sıkıtı nakit darlığıdır. Faiz indirimi ile bu darlığın aşılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: