Bursa-İstanbul Arasında Alternatif Deniz Ulaşımı Çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediyelerinin Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımı sağlamak amacıyla kurduğu Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediyelerinin Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımı sağlamak amacıyla kurduğu Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (BUDO) seferlerine, aralık ayında başlamasını hedeflediklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, belediye tarafından Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla kurulan BUDO'nun kullanacağı iki iskeleden biri olan İstanbul Kabataş İskelesi'nde sürdürülen çalışmaları denetledi.

Reklam
Reklam

Altepe, BUDO için alınan ilk geminin ardından, ikinci gemiyle ilgili prosedürleri tamamladıklarını belirterek, üçüncü geminin de anlaşmasını en kısa zamanda bitireceklerini söyledi.

Mudanya İskelesi'nin ardından Kabataş İskelesi'nin de yapım çalışmalarını başlattıklarını belirten Altepe, "Yolcu salonunun düzenlemesinin çoğunlukla tamamlandığını görüyoruz. Tabelaları ve diğer düzenlemeleriyle birlikte hemen hemen kullanılabilecek duruma getirilmiş. Çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy ile Başkan Danışmanı Taha Aydın'ın da katıldığı inceleme gezisinde turnike sistemlerini de gören Altepe, "Önümüzdeki birkaç gün içinde tüm işlemlerin biteceğini tahmin ediyoruz. Hedefimiz inşallah aralık ayında seferlerin başlaması" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: