Bursa Kız Lisesi Mezunları Mantı Gününde Hasret Giderdi

Bursa’nın köklü eğitim kurumlarından Bursa Anadolu Kız Lisesi mezunları mantı gününde bir araya geldi. Okulun...

Bursa’nın köklü eğitim kurumlarından Bursa Anadolu Kız Lisesi mezunları mantı gününde bir araya geldi.

Okulun mezunlar derneği tarafından organize edilen programa İl Milli Eğitim Atilla Gülsar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve çok sayıda davetli katıldı. Uzun süredir görüşmeyen dönem arkadaşları bir yandan hasret giderirken diğer yandan dağıtılan mantının tadını çıkardı.

Köklü kurumların geçmişinin çok önemli olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Bursa Kız Lisesi'nin kent tarihinde önemli bir yeri var. Bu okulumuzdan mezun olanlarla böyle bir günde bir arada olmaktan da mutluluk duyuyoruz. Bu etkinliğe katılanlara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Kendisinin eğitim kökenli olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de “Bizler için eğitim birinci öncelikli bir konudur. Her zaman eğitime katkı koymaya çalıştık. Bundan sonra da katkılarımız devam edecek.” dedi.

Bursa’nın tarihi ve köklü bir eğitim kurumunda görev yapmaktan dolayı onur duyduğunu ifade eden Okul Müdürü Yücel Öztürk ise “Mezunlarımızla böyle anlamlı bir günde bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bursa Kız Lisesi'nin tarihini bilmenin önemine vurgu yapan Öztürk, “Okulumuzun tarihini anlatan Bursa Kız Muallim Mektebi isimli kitabımız Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla yayınlandı. Öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmesine olanak sunan ve Bursa’nın gelişmesinde önemli katkıları olan Bursa Kız Lisesi'yle ilgili tüm birikimleri bu kitapta bulabileceksiniz.” dedi.

Bursa Kız Liseli olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Mezunlar Derneği Başkanı Özlem Yağmur Buğday da “Artık geleneksel hale gelen mantı günümüzde okulumuzun mezunları bir araya geldi. Lise yıllarında yaşanan hatıralarımız canlandı. Katılanlara ve organizasyona destek veren herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: