Bursa mobilyada sınırları aştı

<span>Bursa</span> Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Başkanı Mustafa Yedikardeş, <span>Bursa</span>’nın 2011 yılı altı...

Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Başkanı Mustafa Yedikardeş, Bursa’nın 2011 yılı altı aylık döneminde 95 milyon 669 bin dolarlık mobilya ihracatı yaptığını söyledi. Yedikardeş, "Bu ihracat tesadüf değildir. Kentimiz otomotiv ve tekstilin yanı sıra mobilya kenti olarak da adını duyurdu." dedi.

MODSİAD üyeleri, geleneksel hale gelen yemekli toplantılarında, bu kez “Yaza Merhaba” adı altında bir araya geldi. Dünyanın en büyük mobilya fuarı için İtalya’ya yapılan ziyarete değinen MODSİAD Başkanı Yedikardeş, "Bursa otomotiv ve tekstilin yanı sıra mobilya kenti olarak da adını duyurdu. Son olarak İtalya’ya yaptığımız fuar ziyaretinde İtalyanların ve Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye ve Bursa’ya olan olumlu bakış açılarını gördük. Bugün 2011 yılının ilk beş ayında Bursa’dan 95 milyon 669 bin dolar mobilya ihracatı yapılıyor olması bir tesadüf değildir. Bursa sanayisi, turizmi ile bir çekim merkezi oldu. Bu çekim merkezi ile birlikte önemli bir potansiyel oluştu." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu potansiyeli olumlu yöne çevirerek, Mobilya Çarşısı ile sektöre farklı bir soluk kazandırmak istediklerini ifade eden Yedikardeş, çarşı projesine de değindi. Yedikardeş, "Üçüncü kez başkanlığı düşünmezken, hayalini kurduğumuz Mobilya Çarşısı’nın hayata geçmesindeki isteğiniz beni yeniden aday olmaya ikna etti. 2011 yılı Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz genel kurulda önceliğimiz Avrupa’ya örnek olmasını düşündüğümüz, Mobilya Çarşısı oldu. Uzun zamandır hayalini kurduğumuz projenin hayata geçmesi ile kentimizin sektör açısından hak ettiği yere gelmesini sağlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz