Bursa Müftüsü Ay'dan Kutlu Doğum Mesajı

Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.Bursa İl Müftüsü...

Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, kutlu doğum haftası ile ilgili açıklama yaptı. Kutlu doğumun önemine dikkat çeken Ay, "İslam'ın insan onurunu merkeze alarak tesis ettiği insan anlayışının esaslarını, Hazreti Peygamberin (S.A.S.) çağlar üstü örnek hayatında, sünnet-i seniyesinde, söz ve davranışlarında, en genel hatlarıyla da Veda Hutbesi’nde görmek mümkündür. Rahmet Peygamberi Muhammed aleyhisselam, on binlerce insana hitaben yaptığı o tarihi konuşmasında, insanların canlarının, mallarının ve ırzlarının, yani kişilik değerlerinin ve insanlık onurlarının dokunulmaz olduğunu bildirmiştir. Böylece O, İslam’ın insanın yaşama ve mülkiyet hakkı ile manevi kişiliğine ilişkin bütün haklarını aynı ölçüde teminat altına aldığını ilan etmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

İnsanın bizatihi değerli ve şerefli bir varlık olduğunu vurgulayan Ay, "Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde il ve ilçelerimizde konferanslar, Kuran-ı kerim ziyafetleri, paneller, konserler ve kan bağışı kampanyaları düzenlenecektir. Yine şehit ve gazi ailelerini ziyaretler, mevlit ve hatim programları, cezaevi, huzurevi ve hastane ziyaretleri gerçekleşecektir" diye konuştu.

Ay, ayrıca vatandaşları bu hafta 7. Kitap Kültür ve El Sanatları Günleri”ne davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: