Bursa, Önceki Yıllara Oranla Bu Yıl Yüzde 40 Daha Fazla Arap Turisti Ağırladı

Arap turizm sezonunu önceki yıllara oranla yüzde 40 daha fazla turistle kapatan Bursa, sektörde gözünü...

Arap turizm sezonunu önceki yıllara oranla yüzde 40 daha fazla turistle kapatan Bursa, sektörde gözünü yukarılara dikti. Selam Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem, turizmin lokomotif sektör olması halinde Arap turizminden yılda 500 milyon dolar gelirin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Bursa, Arap turizmi sezonunu önceki yıllara oranla daha karlı kapattı. Arap turizminin en gözde şehirlerinden birisi olan Bursa, önceki yıllara oranla bu yıl yüzde 40 daha fazla Arap turisti ağırladı. Turizm sektörü temsilcileri, Arap turizmi sezonun önümüzdeki yıl daha iyi geçebilmesi Ortadoğu ülkelerinde Bursa’nın tanıtıma ağırlık verilmesini ve en önemli sorun olan hava ulaşımının çözülmesini bekliyor.

Reklam
Reklam

Selam Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem, Arap turizmi sektörünün 90’lı yıllar seviyesine ulaştığını kaydetti. Bursa’nın Arap turizmi pastasından önceki yıllara göre bu yıl daha iyi bir verim aldığını kaydeden Erdem, bunda Bursa Valiliği’nin tanıtım yatırımlarının yanı sıra yerel yönetimlerin tarihi ve kültürel miraslara daha fazla önem vermelerinin yattığını belirtti.

Hasan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursa son yıllarda yaptığı önemli yatırım ve tanıtım ataklarıyla yeni sanayisini turizm üzerine kurmuştur. Turizm sektörü kentimizin en önemli ekonomik kalkınma lokomotiflerinden birisi haline gelmeye başlamıştır. Bursa’nın Arap turizmi pastasından 500 milyon dolar almaması için hiçbir neden yoktur. Yeter ki tüm kent olarak turizme daha fazla odaklanalım, turizm ve tanıtım yatırımlarımızı daha fazla arttıralım, doğal güzelliklerimize ve tarihi-kültürel miraslarımıza değer verelim, en önemlisi başta hava ulaşımı sorunumuzu çözelim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: