Bursa Rallisi'ni Serkan Yazıcı kazandı

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sezonun dördüncü yarışı olan Hyundai Shell Yeşil Bursa Rallisi'nde zafer, mücadeleyi baştan sona lider götüren Hyundai Accent WRC pilotu Serkan Yazıcı'nın oldu.

Bu yıl 30.'su düzenlenen ve Hyundai-Shell sponsorluğunda Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından organize edilen yarışı, Accent WRC ile yarışan Hyundai Assan Motorsports ekibi Serkan Yazıcı-Can Okan ikilisi, 1.09.56.9'luk derece ile kazandı. Bu sonuçla beraber, Serkan Yazıcı-Can Okan ikilisi, ilk üç yarışta yaşanan talihsizliklerden sonra bu sezonki ilk birinciliklerini de elde etmiş oldu. Hyundai Assan Motorsports'un tecrübeli pilotu Ömer Tolon, genel klasmanda üçüncülüğü elde etmeyi başararak podyumda Accent WRC'nin ikinci kez yer almasını sağladı.

Reklam
Reklam

Tamamı toprak toplam 10 özel etabın geçildiği Hyundai Shell Yeşil Bursa Rallisi, 9-10 Temmuz tarihlerinde son derece sıcak ve güneşli bir havada koşuldu. Geçtiğimiz seneye oranla, yeni etaplarda daha az kırıcı karaktere sahip güzergahların seçilmesi ile daha hızlı geçilen yarışta, her iki gün de özel seyirci etapları koşuldu. Özellikle fabrika takımları pilotlarının adeta şov yaptığı Nilüfer Özel Seyirci etabında en iyi zamanı ele ederek liderliği ele geçiren Yazıcı, geçtiğimiz sezonlarda tam dört kez kazandığı Yeşil Bursa Rallisi'ni zorlanmadan lider bitirdi.

Hyundai Assan Motorsports'un 2005 Pilotlar Şampiyonası'nda iddialı ismi Ali Deveci ise, ilk gün yaşadığı teknik problem sebebi yarışı terk etmek zorunda kaldı. Hyundai Assan Motorsports'un Accent WRC ile mücadele eden diğer pilotu Ömer Tolon, Bursa'da 1.11.48.7'lik bir derece elde ederek genel klasmanda 3. sırada finiş görerek Hyundai Assan Motorsports'a çok değerli puanlar kazandırdı.

Hyundai Assan ve Shell sponsorluğunda, BOSSEK tarafından organize edilen yarışta, her iki gün de koşulan ve tamamı toprak zeminli Nilüfer, Güngören, Çınarcık ve Kovatepe etaplarında ekipler toplam 449.22 km yol kat etti. Hyundai Shell 30. Yeşil Bursa Rallisi'nde genel klasmanda ikinciliği 1.10.27.4 ile Ford Rally Sport pilotu Mehmet Besler elde ederken, Fiat Motorsporları pilotu Volkan Işık, yarışı genel klasmanda dördüncü, Super 1600 kategorisinde ise birinci sırada bitirdi.

Reklam
Reklam