Bursa, Ramazan'da Arap turistleri ağırlamaya hazırlanıyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Körfez ülkelerinden turist çekmek için sundukları ‘Ramazanda Bursa’ya’ projesinin Kültür ve...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Körfez ülkelerinden turist çekmek için sundukları ‘Ramazanda Bursa’ya’ projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edilerek bu yıl faaliyete geçirileceğini belirtti.
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından BEBKA destekli hayata geçirilen ‘Bursa’nın Yöresel Lezzetleri Projesi’nin tanıtımı yapıldı. İç Kozahan’da yapılan projenin tanıtımına katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput, ‘Ramazanda Bursa’ya’ projesi hakkında açıklamalarda bulundu.
Gelecek hafta Cidde’ye gideceklerini hatırlatan Vali Harput, “Cidde’ye Arap Turizm Birliği’nin davetlisi olarak gideceğiz. 22 Arap ülkesinin oluşturduğu örgüt olan Arap Turizm Birliği ile yapılan çalışmalar sonucunda Bursa’yı Arap Turizm Birliği'nin turizm cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bununla alakalı görüşmelerimiz sürüyor.” dedi.
Geçen yıl Dubai’de bir ‘Bursa gecesi’ düzenlediklerini hatırlatan Vali Harput, şunları söyledi: “Düzenlenen gecede Bursa’nın kültürü ve güzelliklerini tanıtmaya çalıştık. Ben orada bir slogan geliştirdim. ‘Ramazan’da Bursa’ya projesini başlatalım' dedim. Geçen yıl Ramazanda Bursa’ya sloganı ile başlatılan hareket devam etti. Bu yıl Kültür Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve Turizm Yatırımcılar Birliği ortaklığında Valiliğimizin gündeme getirdiği Ramazanda Bursa’ya konulu proje kabul edildi.”
Bu yıl ‘Ramazanda İstanbul’a ve Bursa’ya’ adıyla bir proje başlatılacağını aktaran Vali Şahabettin Harput, “İstanbul ayağı bizi ilgilendirmiyor, ancak ‘Ramazanda Bursa’ya projesi kapsamında Körfez ülkelerinden turistleri ramazanda Bursa’da ağırlayacağız.” dedi.
Bununla alakalı önceki gün Bursa’daki turizmcilerle bir toplantı yaptıklarını aktaran Vali Harput şöyle devam etti: “Proje kapsamında Ramazanda Bursa’ya gelecek Arap turistler için yapılabilecek faaliyetleri ele aldık. Özellikle ‘4 gün kal 3 gün öde’, ‘5 gün kal 2 gün öde’ gibi sloganlar geliştirildi. Özel Uludağ programları, özel gösteriler, ramazan eğlenceleri gibi özel programlarla Bursa’yı cazip kılacak bir program paketi hazırlayarak Kültür veTurizm Bakanlığı’na gönderdik. Bakanlık bu projemizi kabul etti ve inşallah bu yıl ‘Ramazanda Bursa’ya sloganlı proje kapsamında Arap ve Körfez ülkelerinden İstanbul ve Bursa’ya yönelik bir turizm hareketliliğini resmi bir proje olarak başlatmış bulunuyoruz.”
Bu projeyi kalıcı kılmak için Bursa’da başta turizmle uğraşan kesimler olmak üzere herkesin taşın altına elini koymasını isteyen Vali Şahabettin Harput, bütün vatandaşların üzerine düşeni yapmasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz