Bursa, Sporda Birinci İl Olmayı Hedefliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı sporda birinci il yapmak istediklerini söyledi.Bursa Büyükşehir Belediye...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı sporda birinci il yapmak istediklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun düzenlediği iftar programına katıldı. Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz'ün iftarın ardından okuduğu yemek duasından sonra konuşan Başkan Altepe, Bursa'nın spor dalında bir numara olacağını söyledi. Dönem başında 3 büyük hedeflerinin olduğunu belirten Başkan Altepe, "Bunlardan bir tanesi tarih Bursa'yı ayağa kaldırmak. Kent kimliği ve kültürünü öne çıkartmaktı. Bunu çıkarttık. Dünya çapında birinciyiz. Faaliyet dalında Bursa ile ölçüşecek şehir yok. Bursa'yı demir ağlarla öreceğiz dedik. Bunu da hızlı şekilde gerçekleştirdik. Metro, tramvay ve sanayi ile birlikte dünyada en çok konuşulan şehir Bursa oldu. Metro ve tramvay denilince Bursa ses getiriyor. Yapılan çalışmalarla birlikte kişi başına raylı sistem en çok Bursa'da" dedi.

Reklam
Reklam

Üçüncü hedef olarak Bursa'yı spor kenti yapmak istediklerini belirten Başkan Altepe, "Bu konuda yoğun çalışma içine girdik. Amatör kulüplerin eksikliklerini tespit ettik. Bunlara destek vermemiz gerekiyor. Bursa'nın amatör sporuna sahip çıkmamız gerekiyordu. Yöneticilere sahip çıkmamız gerekiyordu. Onlar en büyük fedakarlığı yapıyordu. Şu anda biten ve devam eden 99 tane spor tesisi oldu. Yapılan hamle ile Bursa spor dalında lider konuma yükseldi. Türkiye'de 4. büyük il Bursa. Sporda şu anda 3. büyük il. İnşallah yakında 2. olacağız. Zaten şampiyonlukları da alıyoruz. Yakında 1. olacağız. Artık her bölgede güzel tesislere kavuşuyoruz. Bayramdan sonra spor komplekslerimiz birer birer açılacak. Bursa, sporda hamle yapacak. Bizler spora önem veriyoruz. Spor yapmaktan zevk alıyoruz. Sadece gençlerin değil yöneticilerinde spor yapması gerekiyor. Herkesin spor yapması gerekiyor. Bu yüzden bu imkanların çoğaltılması gerekiyor. Bizlerde çoğaltarak herkese ücretsiz şekilde sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Büyükşehir Başkanı Recep Altepe'nin Bursa'nın spor başkenti olması yolunda iddiası olduğunu belirterek, bu iddiayı projelerle sunmasından dolayı kendisine teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: