Bursa Tabip Odası Ihaleyle Işyeri Hekimi Alımına Karşı Çıktı

Bursa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyit İşletme Müessesesi...

Bursa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyit İşletme Müessesesi Bursa Linyitleri İşletme Müdürlüğü’ne, ihaleyle işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı alınmasına tepki gösterdi. Oda binasında bir basın toplantısı düzenleyen Pala, Bursa Linyitleri İşletme Müdürlüğü’nün, 31 Ocak 2013 tarihli Resmî Gazete'de, “İhtiyacı olan işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanlığı hizmetleri için ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden satın almak üzere” ihale ilanı verdiğini söyledi. İhalenin 11 Şubat 2013 Pazartesi günü yapılacağını belirterek, “Bir kamu kurumu, kamusal bir hizmeti üretmek için bünyesinde çalıştıracağı birisini ihaleyle istihdam etmenin yolunu açıyor. Bugün işyeri hekimini ihaleyle çalıştıranlar, yarın kamuda başka kimleri ihaleyle çalıştırabilirler, bunu kamuoyunun düşünmesi lazım.” dedi.

Reklam
Reklam

Bursa’da meslek hastalığı teşhisi koyacak herhangi bir kamu organizasyonu olmadığına dikkat çeken Tabip Odası Başkanı Pala, bir meslek hastalıkları hastanesi açılması konusunda çabaladıklarını kaydetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e seslenen Prof. Dr. Pala, “Açık ve net bir çağrıda bulunuyoruz. Pazartesi günü yapılması planlanan ihaleden vazgeçin, çünkü ihaleyle insan çalıştırmak ayıptır. İşçi sağlığı hizmetlerinin taşerona devredilmesi yanlıştır. Bunun yanlışlığını, en son Zonguldak Kozlu’da yaşamını yitirenlerde gördük. Eğer bir süreci asıl sahipleri yerine taşeronlar aracılığıyla götürmeye kalkarsanız, buradan emekçiler lehine, toplum lehine sonuçlar çıkmaz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: