Bursa Teknik Üniversitesi 78 öğrenciyle eğitime başlıyor

Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ)’nde ilk kayıt ve eğitim heyecanı yaşanıyor.İlk...

Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ)’nde ilk kayıt ve eğitim heyecanı yaşanıyor.
İlk yıl heyecanı yaşadıklarını anlatan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, “İlk senemizde 78 öğrencimizle yola çıkacağız ve hep birlikte Bursamızda teknik üniversiteye duyulan ihtiyacı karşılayacağız.” dedi.
Bütçe görüşmeleri için zorunlu olarak Ankara’da bulunduğundan dolayı ilk kayıt heyecanına katılamadığı için büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerine başarılar diledi.
Prof. Dr. Sürmen, “İlk kayıt heyecanını yaşayamadım ancak, görüyorum ki yeni kurulmamıza rağmen üniversitemize yoğun bir talep oldu ve 78 öğrencimiz kaydını yaptırdı. Bu yoğun talep bizleri mutlu etti. İnsanların yeni kurulmuş bir üniversiteye ve bizlere güvenmesinden onur duyduk. Bursa’mızda teknik üniversiteye duyulan ihtiyacı yerine getirerek bizlere güvenenleri mahcup etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“BTÜ’YÜ TÜRKİYE VE DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ”
Bursa Teknik Üniversitesi’nin geleceğine dönük çok ciddi planlama ve hazırlık yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ali Sürmen, “Temel hedefimiz BTÜ’yü Türkiye’nin en iyi ve en etkin üniversiteleri arasına sokmak. Dünyada da isminden söz edilir bir hale getirmektir.” dedi.
Özellikle merkez kampusun inşa edilmeye başlamasıyla yeni bölümlere de öğrenci almaya başlayacaklarını söyleyen Sürmen, güçlü bir akademik kadroyla en nitelikli biçimde öğrenci yetiştireceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz