Bursa Ticaret Sanayi Odası'nda Seçim Günü

Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, 13. Başkanı seçmek üzere sandık başına gitti. BTSO Meclis...

Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, 13. Başkanı seçmek üzere sandık başına gitti. BTSO Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi İlhan Parseker ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay'ın başkan adayı olduğu seçimde, 128 meclis üyesi oy kullanıyor.

Nilüfer Seçim Kurulu'nun, BTSO Meclis üyeliklerini kazananların kesin listesini dün açıklamasının ardından bugün seçim yapıldı. BTSO binasında gerçekleştirilen seçimlerde, BTSO'nun 13'üncü Yönetim Kurulu Başkanı ile başkan dahil 10 kişilik yönetim kurulu üyeleri belirlenecek. Seçim maratonu, 32. Dönem Meclis Başkanı ve BTSO'nun TOBB delegelerinin seçimiyle tamamlanacak.

Reklam
Reklam

PARSEKER: ZOR BİR SEÇİM DÖNEMİ YAŞADIK

Meclis üyeleri sabah 09.00 itibariyle sandık başına giderek oy kullanmaya başladı. Oyunu kullanan başkan adaylarından İlhan Parseker, gazetecilere şu değerlendirmeyi yaptı: "124 yıllık oda tarihinde kesinlikle en zor bir seçim dönemi yaşadık. Bugün iyi ki de bitiyor. İnsanlar bunaldı. Bir çok yeniliklerin, başka argümanların katıldığı bir seçim dönemi yaşadık. Burası bir siyasi olgu değil, burası ticaret ve sanayi hayatının vuku bulduğu bir yer. Sanki siyasi parti seçimi gibi farklı metotlar kullanıldı. Bu kesinlikle hoş değil. Artık bundan sonra bize düşen bunları izole etmek, sarmak olacaktır."

BURKAY: BURSA İŞ DÜNYASININ BİRLİĞİ BOZULMAYACAK

Başkan adayı İbrahim Burkay da, 5 ay süren bir seçim maratonu yaşadıklarını belirterek, şunları ifade etti: "Çok önemli bir gün aslında Bursa içinde. Ortak payda Bursa olduğu için kazananın Bursa olacağına yürekten inanıyorum. Seçim süreci gerçekten çok güzel bir atmosferde geçiyor. Bütün arkadaşlar sektörleri için çok centilmence bir demokratik süreç yaşadık. Bugün de iki liste var yönetim kurulunda. İkisinde de bütün arkadaşlar yine çok samimi sohbetler yapıyorlar. Bursa iş dünyası hiçbir zaman birlik ve beraberliğini kaybetmeyecek. Kim seçilirse seçilin Bursa iş dünyasının temsilcisi olacak. 128 meclis üyesi ile birlikte ortak bir çalışma sergileyeceğiz önümüzdeki dönemde.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: