Bursa Valisi: "14 Yeni Gözaltı Var"

Bursa Valisi Şahabettin Harput, provokasyona girişenlerin başarılı olamadığını, Bursa'da sağduyunun galip geldiğini belirterek, "Düzenlenen operasyonlarda...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, provokasyona girişenlerin başarılı olamadığını, Bursa'da sağduyunun galip geldiğini belirterek, "Düzenlenen operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa’da yaşanan gerginlikle ilgili son durumu değerlendirdi. Bursa’nın huzurunu kimsenin bozamayacağını ifade eden Harput, “Çok az sayıdaki insanın bilinçsiz, sorumsuz, duyarsız ve provokatör hareketleriyle Bursa’nın huzurunu bozamayacağını açıkça ifade ettim. Buna müsaade ve müsamaha edilmeyeceğini söyledim. Edenleri de gözaltına alma faaliyetleri başladı. Bu süreç ve tedbirler devam ediyor. Vatandaş arasında bir problem yok. Bunu herkes biliyor. Vatandaşın bir araya gelerek gerek benim yanımda gerek mahallelerde karşılıklı olarak bu tür kışkırtmalarda bulunmama adına güzel bir dayanışma sergilediğini görüyoruz. Bu durum beni mutlu ediyor. Bursa’nın toplu olarak gösterdiği sağduyu, duyarlılık ve yanlışa karşı gösterdiği tepki bizim üzerinde durduğumuz önemli yaklaşımdır. Bu yaklaşım dolayısıyla bütün Bursalılara çok teşekkür ediyorum. Bursa’nın gündemi ilerleme, büyüme ve kalkınmadır” dedi.

Reklam
Reklam

Aynı hastaneye gelen yaralıların son durumu hakkındaki soruya da cevap veren Harput, “O hastalar başka hastaneye gönderildi. Durumları iyi. Sanık ya da sanıkların kim olduğu balistik raporundan sonra ortaya çıkacak” diye konuştu.

Son gözaltı sayısı ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Harput, dün 14 kişinin gözaltına alındığını, sayının artabileceğini sözlerine ekledi.

Bayramın 4. günü cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için Ulus Mahallesi'nden yürüyüşe başlayan BDP'li grupla karşıt grup arasında Yavuzselim Mahallesi'nde yaşanan gerginlik 3 gün sürmüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: