Bursa Valisi Harput, BEKSİAD üyelerini ziyaret etti -BEKSİAD Başkanı Güler: "Afrika'dan Asya'ya kadar bütün ülkelere ihracat yapıyoruz. Sektörün hareketliliği dolayısıyla Vişne Caddesi'nde yer kalmadı"

Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), sektörün Bursa'daki merkezi olan Vişne Caddesi'nde Bursa Valisi Şahabettin Harput'u

Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), sektörün Bursa'daki merkezi olan Vişne Caddesi'nde Bursa Valisi Şahabettin Harput'u konuk etti.

Bazı iş yerlerini gezeN, Vişne Caddesi'nde incelemelerde bulunan BEKSİAD Başkanı Rıdvan Güler'den sektörün durumu hakkında bilgi alan Harput, Türkiye bebe ve çocuk giyim üretimi ve ihracatının yüzde 80'inin Bursa'da gerçekleştirildiğini öğrenince dernek üyelerini kutladı.

Harput, Türkiye'nin bebe ve çocuk giyim ürünlerinde ihracatın yüzde 80'ini sağlayan kitlenin istediği yerde olmadığını vurgulayarak, "Bir kısım sıkıntılarla mücadele etmek durumunda kalıyorsunuz. Sorunlarınızı bizzat sizleri ziyaret ederek dinlemek ve aranızda olmak istedim. Sizler büyük fedakarlıklarla ülkemizin gücüne güç katıyor büyük bir istihdam sağlıyorsunuz" dedi.

Reklam
Reklam

Bursa'nın daha çok Arap alemi için önemli potansiyele sahip olduğunu, 22-24 Nisan'da Bursa'da yapılacak 1. Türk-Arap Bursa Buluşması'nın da bunun kanıtı olduğunu dile getiren Harput, "Bir Arap turist, 6 batılı turistin bıraktığı dövizi bırakıyor. Bursa'nın böylesine zenginliğe sahip olduğunu pek çok kimse bilmiyor. Biz bu buluşmayla kentimizin bütün güzelliklerini tanıtalım istiyoruz" diye konuştu.

Rıdvan Güler ise iç giyimden dış giyime kadar ülkenin 0-16 yaş üretiminin yüzde 80'inin Bursa'da yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kendi gücüyle çalışan, kendi yağıyla kavrulan, bugüne kadar devlet desteğine başvurmamış böyle bir sektör var. Diğer kentler biraz daha zorlanırken bizler kredi kullanmadan, kendi öz sermayemizle çalışarak ayakta kalmayı başardık. Afrika'dan Asya'ya kadar bütün ülkelere ihracat yapıyoruz. Sektörün hareketliliği dolayısıyla Vişne Caddesi'nde yer kalmadı, hatta bazı İstanbullu firmalar artık Vişne Caddesi'nden yer almaya başladı. Caddeyi gezdiğiniz zaman dünyanın birçok ülkesinden vatandaşları rahatlıkla görebilirsiniz. Dünya artık bu caddeyi tanımaya başladı. Sadece Bursa'nın değil ülkemizin de vitrini konumuna gelen Vişne Caddesi'ndeki eksikliklerin acilen giderilmesi gerekiyor."

Reklam
Reklam

Güler, özellikle Rusya Federasyonu ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere yoğun ticaret yapılan ülkelerle direk uçuşların sağlanmasının ihracatın artırılması için çok önemli olduğunu vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: