Bursa Valisi Harput: Bursaspor'un kayyuma devreldiği yönünde bir yazı gelmedi

Mali soruşturma geçiren Bursaspor'un, kayyuma devreldiği yönündeki ididaları değerlendiren Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bursaspor'un kayyuma...

Mali soruşturma geçiren Bursaspor'un, kayyuma devreldiği yönündeki ididaları değerlendiren Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bursaspor'un kayyuma devredildiği yönünde bana bir yazı gelmedi, gelseydi, bilgi verip talimat isterlerdi benden. Bana böyle bir bilgi gelmediğine göre, böyle bir şey yok.'' dedi.
Vali Harput, Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli 60 personelin bir üst rutbeye terfisi için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen tören çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Bir gazetecinin, ''Bursaspor'un kayyuma devredildiği ve buna ilişkin yazının valiliğe geldiğine ilişkin iddialar var, konuya açıklık getirir misiniz?" yönündeki soruyu cevaplandı.
Kayyuma devretme olayının, bazı derneklerde ve kulüplerde olabildiğine işaret eden Vali Şahabettin Harput, "Kayyum sözcüğünü uzun sütredir medyada okuyoruz, görüyoruz. Kayyuma devretme olayı zaman zaman bazı derneklerde olabilir. Kayyumun iki yolu var; birincisi valilikler tarafından idari olarak yürütülen, diğeri ise yargıda devam eden davalarda, yargının vereceği kararlarda olacağı durumdur. Bursaspor'un kayyuma devreldiği yönündeki bilgiyi ilk defa sizden duyuyorum.
Ben kayyuma devredilme olayını sizden duydum. Gece geç saatlerde yurt dışından geldim. Bana böyle bir yazı gelseydi, bana bunu telefonla söylerler, bilgi verip talimat isterlerdi benden. Bana böyle bir bilgi gelmediğine göre, böyle bir şeyin sözkonusu olmadığını düşünüyorum. Bu konuyla alakalı en ufak bir bilgi sahibi değilim, bunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz