Bursa Valisi Harput: Hiçbir yerde hiç kimseye zorla namaz kıldırılmaz

Bursa Valisi Şahabettin Harput, bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan ‘Sevgi Evleri'nde kalan iki çocuğa zorla...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan ‘Sevgi Evleri'nde kalan iki çocuğa zorla namaz kıldırıldığı’ iddiasının araştırılacağını söyledi. Vali Harput, “Normalde hiçbir yerde hiçbir kimseye zorla namaz kıldırma fiili uygulanmaz. Onun için bakacağız.” dedi.
Vali Şahabettin Harput, Afet Acil Durum İl Müdürlüğü’nde Hizmet İçi Eğitim gören personelin yemin törenine katıldı. Burada gazetecilerin ‘sevgi evlerinde zorla namaz’ ilgili sorularını cevaplandıran Vali Harput, konuyu basından okuduğunu dile getirdi.
Sevgi Evleri’nde boşanmış ailelerin, sıkıntılı ailelerin ya da anne babasını kaybetmiş çocukların devletin şefkatine sığındığını hatırlatan Vali Harput, orada bu çocukların eğitildiği ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti. ‘Zorla namaz kıldırılıyor’ ifadesini kendisinin de yadırgadığını vurgulayan Harput, şöyle konuştu: “Buraya gelirken muttali oldum. Böyle bir şey olma ihtimalini ben çok zayıf görüyorum. Normalde hiçbir yerde hiçbir kimseye zorla namaz kıldırma fiili uygulanmaz. Onun için bakacağız nedir ne değildir, konu netleşince size tekrar bilgi vereceğim.”
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri de, Cumhuriyet gazetesinde yer alan iddiaların kesinlikle doğru olmadığını bildirdi.
Haberde öğrencilere zorla namaz kıldırdığı iddia edilen Muzaffer Taşdemir’in Sevgi Evleri’nden sorumlu olmadığını bildiren yetkililer, şu bilgileri verdi: “Şehrin muhtelif noktalarında aileleri tarafından bir şekilde terk edilmiş ilköğretim çağındaki çocukların barındırıldığı 9 adet evimiz var. Bu evlerin her birinin sorumlusu var. Muzaffer Taşdemir ise bütün evlerin koordinatörü. Sevgi Evleri ile hiçbir ilgisi yok. Bu evlerde namaz kılan hiç öğrenci de yok. Bu çocuklara namaz kılmaları yönünde baskı yapılması da söz konusu değil.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz