Bursa Valisi Harput, mevsimlik işçileri ziyaret etti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yenişehir ilçesindeki tarım arazilerinde çalışan mevsimlik işçileri ziyaret etti.İlçe ziyaretinde öncelikle...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yenişehir ilçesindeki tarım arazilerinde çalışan mevsimlik işçileri ziyaret etti.
İlçe ziyaretinde öncelikle tarım arazilerinde çalışmak üzere Yenişehir’e gelen mevsimlik işçilerle görüşen Vali Harput, su ve elektrik sıkıntısı çeken işçilere sorunların çözüleceği sözünü verdi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput, rutin ilçe ziyaretleri kapsamında Yenişehir’e bir gezi düzenledi. Ziyaret ettiği ilçede çeşitli incelemelerde bulunan Vali Harput, yetkililerden bilgi aldı.
İlçe gezisi kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı çadırları da gezen Vali Harput, işçilerin yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için yetkililere talimat verdi. Vali Harput’un ziyaretinde gündeme getirilen elektrik ve su sorununun çözülmesi için harekete geçildi.
Yenişehir gezisi kapsamında Menteşe ve Çeltikçi köylerinde kurulan çadırlarda mevsimlik işçilerini ziyaret eden Vali Şahabettin Harput, çadırlarda yaşayan işçilerle görüşerek, sorunlarını dinledi. Çeltikçi Köyü’nde çalışan işçilerden Aziz Şam, 195 çadırda 290’ı çocuk toplam 880 kişinin yaşadığını belirtti. Şam, mayıs ayında geldikleri Yenişehir Ovası’ndan tarım faaliyetlerinin bitiminden sonra kasım ayında Diyarbakır, Mardin ve Gaziantep’e döneceklerini belirterek, “Devlet tarafından kurulan çadırlarda kalıyoruz ama buralarda da elektrik ve su sıkıntısını çekiyoruz.” dedi.
Bölgeye çok kullanışlı çadırların kurulduğunu, tuvalet, banyo ve çeşmelerin inşa edildiğini anlatan Vali Harput, “Sağlık ekipleri bazı aralıklarla gelerek düzenli olarak sağlık taraması yapıyor. Çadırlarda yaşayan çocuklar da köy okullarına taşınarak buralarda eğitimlerine katkı sağlanıyor. Ayrıca elektrik ve su konusunda yaşanan sıkıntının çözülmesi için gerekenler yapılacak.” dedi.
Daha sonra çadırların kurulu olduğu bölgeyi gezen Vali Harput, çocuk ve kadınlarla sohbet etti. Vali Şahabettin Harput, “Siz bizim evlatlarımızsınız. Sizlerin yaşadığınız bölgenin altyapı sorunlarından meslek edinmenize kadar her alanda ihtiyaçlarınızı karşılayacağız.” şeklinde konuştu.
Kadın ve genç kızlara belirli aralıklarla kurulan çöp bidonlarını dikkatli kullanmaları tavsiyesinde bulunan Vali Harput, sağlık açısından rastgele çöp atılmayıp, temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Vali Şahabettin Harput, çadırların kurulu olduğu bölgelerdeki incelemelerinin ardından Kaymakam Samet Ercoşkun ve Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil’i makamında ziyaret ederek, ilçedeki gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz