Bursa Valisi Şahabettin Harput, şampiyonları ödüllendirdi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2010 ve 2011 yılında Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda derece alan...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2010 ve 2011 yılında Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda derece alan sporcuları ödüllendirdi. Heykel Valilik Binası'nda gerçekleşen ödül töreninde Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonasında ilk 3’e giren başarılı sporcular, altın, eşofman takımı, ayakkabı ve takdir belgesi ile ödüllendirildi. İl Özel İdaresi destekleri ile yapılan ödüllendirmede başarılı olan sporcular kutlanırken, daha büyük başarı beklentileri vurgulandı.

HARPUT: “ÜLKEMİZİN BAYRAĞINI GURURLA TAŞIDINIZ”
Vali Şahabettin Harput, ödül töreninde yaptığı konuşmada başarılı olan sporcuları kutlarken, “Şu anda sadece ilimizin değil, ülkemizin gurur tablosu diye ifade edebileceğim güzel bir birlikteliği yaşıyoruz. Sadece ilimizin adını değil, ülkemizin ardını, ülkemizin bayrağını ve ülkemizin onurunu dünyanın dört bir tarafından gurur ve şerefle temsil eden ve tarihe bir yıldız gibi mal olan siz başarılı ve değerli sporcularımızı yürekten kutluyorum.” dedi.
Sporun sadece ferdi başarılarla elde edilen bir sonuç olmadığını anlatan Vali Harput, “Dünya bir dönem sporu siyaset ve ideolojinin bir aracı olarak kullandı. Bunda bir gerçekte vardı. Sporla, turizm, tanıtım ve ekonomi iç içedir. Örneğin Bursaspor şampiyon oldu. Bursaspor’un adı bütün Dünyada Bursa ile anılmaya başladı. Daha önce Bursa’nın adını bilmeyenler Bursaspor’un şampiyonluğu ile Bursa’yı da tanıdı. Bu nedenle sporu ne için yaptığınızı bileceksiniz. Verdiğiniz çaba ve elde ettiğiniz başarıların kıymetini bilin ve ona göre davranın.” şeklinde devam etti.

Reklam
Reklam

“29 ŞAMPİYON VE HOCASI ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Spordan sorumlu Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ise, düzenledikleri etkinlik ile 2010-2011 yılında Bursalı lisanslı sporcu ve öğrencilerden Balkan, Avrupa ev Dünya şampiyonasında ilk üçe giren sporcuları ödüllendirmek için bir araya geldiklerini belirtti.
Bursa’nın son yıllarda sporda büyük bir atılım içinde olduğunu kaydeden Vedat Müftüoğlu, “İlimiz son 10 yılda yaptığı atılımla spor konusunda Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri oldu. 81 bin lisanslı sporcu, 390 spor kulübü, 998 takım ve 59 branş, 59 federasyonun 54’ünün temsilciliğinin bulunduğu bir il olan Bursa 87 antenörle adından söz ettiriyor. Özellikle Bursaspor’un geçen yılki şampiyonluğu bu başarıyı taçlandırdı. Bu yılda sezonu 3. olarak kapatarak bunun bir tesadüf olmadığını gösterdi.” dedi.
Etkinlik kapsamında 29 sporcu ve 9 antrenörün ödüllendirildiğini anlatan Vedat Müftüoğlu, ayrıca 2010 yılında Bursalı sporculardan 378 tanesinin birinci, ikinci ve üçüncülük ödülü aldığını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından sıra ile çağrılan başarılı öğrenci ve sporcular altın, spor takımı ve takdirname ile ödüllendirildi. Renkli görüntülere sahne olan ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz