Bursa Valisi Şahabettin Harput'tan, Bursagaz'a Ziyaret

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Alman enerji devlerinden EWE AG’nin ana hissedarı olduğu Bursagaz’a ziyarette bulundu....

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Alman enerji devlerinden EWE AG’nin ana hissedarı olduğu Bursagaz’a ziyarette bulundu.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola tarafından karşılanan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursagaz’ın enerji sektörüne ve topluma katma değer sağladığı projeler hakkında bilgi aldı. Harput, Bursagaz tarafından Nilüferköy’de geçtiğimiz eylül ayında açılışı gerçekleştirilen Şebeke Kontrol ve Yönetim Merkezi’ni de (SCADA) gezdi. Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 3 milyon Euro’luk yatırımın sonucu ortaya koyulan SCADA Merkezi ile Bursa halkına güvenli ve kesintisiz doğalgaz hizmeti vereceklerini belirtti. Tola, EWE Grup şirketleri arasında yer alan BTC firması ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri SCADA projesinin Türkiye’deki en kapsamlı projeler arasında yer aldığının altını çizdi. Bu yatırım ile herhangi bir doğal afet durumunda SCADA merkezinden bütün doğalgaz şebekesini kontrol edebileceklerini anlatan tola, artık tek bir merkezden Bursa’daki bütün sistemi izleyebildiklerini ve tehlike arz eden noktaları tespit ederek anında gaz kesimi yapabildiklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Tola, şirket olarak yenilikçi, gelişime açık, sosyal sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyledi. Bursagaz Genel Müdür Danışmanı ve Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi ise BEBKA ile birlikte gerçekleştirilen ve 40 okulda 45 özel eğitim sınıfının A’dan Z’ye yenilenerek her türlü ihtiyacının karşılandığı 'Engelli Eğitimini Kolaylaştıralım, Topluma Değer Katalım Projesi' hakkında bilgi verdi.

Bursagaz’ın gerçekleştirmiş olduğu bu projeyle engelli eğitimi adına Bursa için önemli olduğunu kaydeden Vali Harput da bu projenin topluma, engellilere ve engelli ailelerine büyük katkı sağladığını söyledi. Ayrıca SCADA Merkezi ile ilgili olarak merkezi çok etkileyici bulduğunu belirten Harput, Bursagaz’ın böyle bir projeyi tamamlamasıyla Bursa’nın her türlü riske karşı güvenli ve teknolojik doğalgaz altyapısına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Harput, gerçekleştirdiği projeler için Bursagaz’a ve yetkililerine teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Reklam
Reklam

Harput, aynı zamanda geçtiğimiz günlerde 'Türkiye’nin En Övgüye Değer Çağrı Merkezi Ödülü'nü alan Bursagaz Çağrı Merkezi’ni de ziyaret ederek burada görev yapan Bursagaz çalışanlarını tebrik etti. Harput’un ziyareti Bursagaz çalışanlarından Halit Yılmaz’ın yazmış olduğu '7.4 Şiddetinde Aşk' isimli kitabın kendisine hediye edilmesi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: