Bursa Ve Çanakkale Yağışa Doydu

Mayıs ayının büyük bölümünü yağmurlu geçiren Çanakkale, bugüne kadar, uzun yıllar ortalamasının 2,24 katı yağış alırken, Bursa'ya düşen miktar, ortalamanın

Mayıs ayının büyük bölümünü yağmurlu geçiren Çanakkale, bugüne kadar, uzun yıllar ortalamasının 2,24 katı yağış alırken, Bursa'ya düşen miktar, ortalamanın biraz üzerinde gerçekleşti.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre Bursa'da "Mayıs ayı yağışlı gün sayısı uzun yıllar ortalaması" 8,3 olarak görünüyor. Kent bu Mayıs'ta 21 günün önemli bir bölümünü yağışlı geçirerek, uzun yıllar ortalamasını geride bıraktı.

Özellikle geçen haftanın bir günü hariç genelinde yağmurun görüldüğü Bursa'ya, uzun yıllar ortalaması olan 44,2 kilogramın biraz üzerinde, metrekareye 45 kilogram yağış düştü. Bu yağışın 27 kilogramı son 24 saatte gerçekleşti.

Reklam
Reklam

Bu haftanın da yağışlı geçmesinin beklendiği ve 45 rakamının aşılabileceği bildirildi.

Çanakkale de ay başından bugüne kadar önemli oranda yağış aldı. Mayıs ayı uzun yıllar ortalaması 32,9 kilogram olan kente, ortalamanın 2,24 katı, 73,6 kilogram yağış düştü. Çanakkale, bir günde en fazla yağışı 15 Mayıs 1996'da 110 kilogram olarak aldı.

Balıkesir Ovası, günlerdir Marmara'nın genelinde etkili olan yağışlardan nasibini fazla alamadı. Uzun yıllar ortalaması 41,3 kilogram olan yöreye ay içinde bugüne kadar 15,1 kilogram yağış düştü.

Yaz yağmurları olarak nitelendirilen bu yağışlı sistemin, Gönen, Edremit, Dursunbey ve Susurluk'ta etkili olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: