Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Temel Atma Töreni

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Hızlı tren, hızlı bir şekilde geliyor. Çok önemli proje. Emeği geçen herkese teşekkür

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Hızlı tren, hızlı bir şekilde geliyor. Çok önemli proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu proje, Bursa ile Ankara'yı birleştiriyor" dedi.

Bakan Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla düzenlenen, "Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin ilk adımı olan Bursa-Yenişehir hattının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 59 yıllık hasretin bittiğini ve Bursa ile demir yollarının vuslatının gerçekleştiğini ifade etti.

Reklam
Reklam
  1. Abdülhamit'in hayalleriyle Mustafa Kemal Atatürk'ün ideallerine sahip çıkıldığını dile getiren Çelik, AK Parti olarak 10 yıldır iktidarda olduklarını ve bu süreçte önemli reform ve hizmetlere imza attıklarını belirtti. Çelik, ayrım yapmaksızın doğudan batıya, güneyden kuzeye, Türkiye'nin her yerine adil hizmet götürme anlayışını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

    "Ülkemiz içeride istikrarlı, dışarıda itibarlı bir ülke haline geldi. Önceden yurt dışından gelen değerli dostlarımız Avrupa'dan bize birçok şey anlatırlardı. Çok şükür bugün Avrupa'da Türkiye anlatılıyor. Türkiye'deki gelişmeler dünyaya anlatılıyor. Bu tablo, geleceğin güçlü Türkiye'sine inanan bir başbakan ve onun ekibinin tablosudur. Etrafımıza bakıyoruz doğuda iç savaşlar ve rejim kavgaları, batıda iflaslar ve karamsarlığın her tarafı kuşattığı bir dünya ve coğrafya. Bunun ortasında ise gözleri kamaştıran, gelişen, büyüyen, yatırımlar gerçekleştiren bir Türkiye. İşte şimdi bunların bir tanesi için Bursa'dayız. Ulaştırma Bakanlığı'mızın öncülüğünde havada, denizde, karada her alanda ulaştırmayı hedef alan Sayın Binali Yıldırım'ın öncülüğünde buradayız."

    Gelişmiş ülkelerin 1960'lı yıllarda hızlı trene kavuştuklarını hatırlatan Çelik, "Allah aşkına gelin bir bakalım, dünya hızlı trenlere kavuşurken, aya giderken bir nelerle meşgul edildik. Japonya 1960'da hızlı trenle buluştu. Biz bakan ve başbakan asmakla meşguldük" dedi. Çelik, bugünlerin geride kaldığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

    "Bir zamanlar kara trenin marşları, türküleri söyleniyordu. 'Demirağlarla ördük ana yurdu dört baştan', 'Kara tren belki gelir belki hiç gelmez', çok şükür kara tren geride kaldı. Hızlı tren, hızlı bir şekilde geliyor. Çok önemli proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Muhalefetiyle, iktidarıyla herkese teşekkür ediyoruz. Bu proje, Bursa ile Ankara'yı birleştiriyor. Bu çok güzel bir şey. Ancak daha olması gerekenler de var. Biz diyoruz ki, Bursa hızlı trene kavuşuyor. Çok yakın bir zamanda körfez geçişiyle İstanbul'a 45 dakikada geçeceğiz. Bursa'da son yıllarda birçok yatırım gerçekleştirildi. Daha yapılacak projeler de var. Bunlar gerçekleştiği zaman Binali Bey alınmasın ama Bursa birkaç yıl içerisinde Türkiye'nin 3. büyük şehri olacak. Bundan endişemiz yok. Bunun için çalışmalar devam ediyor."

    Muhabir: Halil İbrahim Başer / Cem Şan

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: