Bursa Yunuseli Havaalanı sponsorlarla hizmete girecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı ile ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını belirterek, önümüzdeki...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı ile ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını belirterek, önümüzdeki günlerde Özdilek firmasının sponsorluğunda yapılacak kule inşaatı ile çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Başkan Altepe, havaalanındaki çalışmaların büyük bir bölümünü de yine sponsor destekleri ile hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Başkan Altepe, ‘Marka kent Bursa’ hedefi doğrultusunda hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bursa’yı dünya vitrinine çıkaracak projelerde önceliği ulaşıma verdiklerini ve bütçenin yüzde 70’inden fazlasına bu alanı ayırdıklarını dile getiren Başkan Altepe, raylı sistemin üniversite ile buluştuğunu, kentin doğusu ile bağlantının da Kestel hattı ile sağlanacağını kaydetti. Geride kalan 29 ayda 280 kilometre yeni yol açtıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Kent içi ulaşımın yanında Bursa’nın dışarıdan da kolay ulaşılabilir hale gelmesi yönündeki çalışmalarımız sürüyor. Bu doğrultuda protokolü imzalanan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden uçuşlara açılmasıyla ilgili proje çalışmalarını bitirdik. Birkaç gün içinde inşaata başlayacağız. İlk olarak Özdilek firmasının sponsorluğunda kule inşaatını yapacağız. İnşaatın diğer bölümlerini de sponsorlarımızın destekleriyle yapmayı hedefliyoruz. Geçmişte Bursa’da 24 tane özel uçak vardı, bugün sadece 1 tane var. Uluslararası ortaklı çok sayıda firma kentimizde faaliyet gösteriyor. Bu firma yöneticileri özel uçaklarıyla Bursa merkeze gelemedikleri için toplantı ve etkinliklerini İstanbul’da yapıp, dönüyorlar. Yunuseli Havaalanı’nın yeniden açılması ile özel uçaklar rahatlıkla burayı kullanabilecek.” dedi.

Reklam
Reklam

Dünyada ünlü birçok kentin sadece bir özelliği ile marka olduğunu dile getiren başkan Altepe, şunları söyledi: “İsveç çakısı ile, Solingen bıçakları ile, Barcelona sporu ile, Detroit otomotiv ile marka olmuş kentler. Oysa Bursamız, bıçağı, şeftali, kestane şekeri, siyah inciri, ipeği, otomotivi, havlusu, Bursaspor’u, Osmanlı Başkenti olma özelliği ve tarihi eserleri ile zaten marka. Marka konusunda dünyanın en avantajlı kentlerinden biriyiz. Ancak bu avantajı iyi şekilde kullanmalı ve kentimizi dünya çapında bir vitrin haline getirmeliyiz. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi olarak, Bursa’nın tüm değerlerini en ön plana çıkaracak çalışmalara hız verdik.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz