Bursa'da 1 Günde Gezilecek Yerler

Bursa doğası, denizi, dağı, tarihi ve kültürel öğeleriyle sürekli olarak turistlerin ziyaret ettiği şehirlerden bir tanesi.

Hangi mevsimde gelirseniz gelin Bursa size mutlaka en güzel özellikleriyle kucak açacaktır. Tarihi çok eskilere dayanan Bursa, eski zamanlarda Bitinya Bölgesi'nde bulunuyordu ve buranın başkentiydi. Kaynaklara göre şehrin kurucusu da Prusias'dı. Bu nedenle o dönemde adı da Prusa olarak geçiyordu. Bu isim zamanla değişerek Bursa halini aldı.

Bursa'da 1 günde gezilecek yerler nelerdir?

Cumalıkızık Köyü

Bursa'ya eğer sabah saatlerinde varıyorsanız mutlaka ilk iş olarak Cumalıkızık Köyü'ne gitmenizi tavsiye ederiz. Diziler sayesinde ünü gittikçe artan köyün olağanüstü konaklarında yapacağınız enfes bir köy kahvaltısı sizi harika bir şehir turuna hazırlayacak. Ayrıca Cumalıkızık Köyü Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı. 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan köy, 2014 yılında dünya mirası olarak tescil edildi.

Reklam
Reklam

Bursa Cumalıkızık Köyü: 700 Yıllık Bir Osmanlı Köyü

Ulu Cami

Ulu Cami, Bursa'nın en büyük ve en ünlü camisi. Gerçekten hem dışı hem de içi benzersiz bir mimariye sahip olan bu camiyi mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. 1399 yılında yapımı tamamlanan bu camiye dair pek çok efsane de bulunuyor. Hatta Hacivat ile Karagöz'ün de bu caminin inşaatında çalıştığı söyleniyor.

Kozahan

Ulu Cami'ye çok yakın bir yerde bulunan Kozahan da Bursa'nın en ünlü hanlarından bir tanesi. Zamanında ipek böceği kozası satışı burada gerçekleşiyordu. Şehrin tekstil konusunda bu kadar ileri olmasının sebebi de bu. Hatta bu tarihi handa Bursa'ya özgü yöresel eşyalardan da satın alabilirsiniz.

Kapalıçarşı

Bursa'nın tarihi ve meşhur çarşısı Kapalıçarşı, sürekli kalabalık olan, hem şehir insanının hem de turistlerin ilgi odağı bir yer. Burada bir süre vakit geçirmenizi mutlaka tavsiye ederiz. Bursa'nın merkezinde Heykel semtinde bulunan Kapalıçarşı'da cantık yemeyi unutmayın.

Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri

Osmanlı Devleti için büyük bir önemi olan Osmangazi ve Orhangazi'nin mezarları da Bursa'da bulunuyor. Bursa'nın Tophane semtinde bulunan türbeler, deprem nedeniyle yıkılmış ancak 1863 yılında tekrar inşaa edilmiş.

Reklam
Reklam

Saat Kulesi

Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri'nin çok yakınında bulunan saat kulesi de şehrin en önemli sembollerinden. Aynı zamanda kulenin bulunduğu Tophane'de özellikle Ramazan aylarında iftar vakitlerinde hala daha patlatılan topları da görme şansı yakalayabilirsiniz.

Mudanya

Eğer yaz aylarında şehri ziyaret ettiyseniz Mudanya'ya mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz. Şehrin yazlık bir ilçesi olan Mudanya'nın Bursa'ya olan uzaklığı 29 km.

Uludağ

Elbette şehrin en önemli sembollerinden bir diğeri de Uludağ. Özellikle kış aylarında kayak turizmi açısından çok popüler olan Uludağ'a yaz kış fark etmeden çıkabilir ve muhteşem dağ havasını alabilirsiniz. Bursa'ya olan uzaklığı 40 km olan Uludağ'a, Bursa'dan 50 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

Bursa'da neler yapılır?

Aslında Bursa'da yapacaklarınız gittiğiniz aylara göre değişkenlik gösterebilir. İster denize girip Marmara Denizi'nin tadını çıkarabilir, isterseniz de Uludağ'da kayak keyfi yaşayabilirsiniz. Eğer şehir merkezinde güzel vakit geçirmek isterseniz de Kültür Park sizin için harika bir alternatif olabilir. Bunun haricinde Yeşil Bursa diye bilinen bu şehirde trekking yapmak için de pek çok güzel alan bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Ayrıca Bursa'nın dağı kadar dağ yolu da oldukça meşhur. Dağ yoluna çıkıp oradaki çay bahçelerinde şehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Şehir için önemi büyük olan Botanik Park'ta bisiklete binebilirsiniz. Bursa'nın meşhur teleferiğine de binmeyi ihmal etmemelisiniz.

Bursa'da nerede kalınır?

Bursa'da şehrin merkezinde ya da dışında konaklayabileceğiniz pek çok kaliteli otel bulunuyor. Bunlar arasında bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun olanını seçebilirsiniz.

Almira Hotel

Şehrin tam merkezinde yer alan Almira Hotel, size oldukça güzel bir konaklama deneyimi yaşatacak. Otel, Ulu Cami'ye 2,5 km, Uludağ'a ise 40 km uzaklıkta bulunuyor.

Divan Bursa

Bursa'da yaşayanlar tarafından da oldukça sevilen Divan Bursa, şehrin tam merkezinde bulunan oldukça güzel bir otel... Kültür Park'a 300 metre mesafede bulunan otel, Yenişehir Havaalanı'na ise arabayla 30 dakika uzaklıkta.

Best Hotel Bursa

Bursa'da uygun fiyatlı bir konaklama arayanlar için Best Hotel Bursa, iyi bir alternatif olabilir. Tesise oldukça yakin mesafede bulunan metro durağından turistik olarak gezilecek yerlere kolayca ulaşım sağlanabilir. Otel Yenişehir Havaalanı'na 72 km mesafede.

Reklam
Reklam

Bursa'ya nasıl gidilir?

Bursa'ya ulaşım konusunda çok fazla alternatif bulunmuyor. Çünkü Bursa'da maalesef demiryolu ulaşımı ve havayolu ulaşımı yok. Ancak Bursa'ya sürekli olarak düzenlenen otobüs seferleriyle ulaşabilirsiniz. Bursa Otobüs Terminali şehir merkezine 10 km uzaklıkta.

Karayoluyla ayrıca dilerseniz özel aracınızla da gidebilirsiniz. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız çok kısa sürede deniz yolu ile Bursa'ya ulaşmanız mümkün. Üstelik 75 dakika gibi bir sürede şehre ulaşabiliyorsanız. Bunun haricinde Yenişehir Havalimanı da bulunuyor, ancak çok fazla uçuş yok ve şehre oldukça uzak bir konumda.

Bursa'ya ne zaman gidilir?

Bursa'ya yılın her ayı gidebilirsiniz. İster yaz aylarında deniz kenarındaki yazlık yerlerde güzel vakit geçirmek için gidebilir, isterseniz de kış aylarında Uludağ'da kayak keyfi yaşamak için şehri ziyaret edebilirsiniz.

Bursa'da nereden alışveriş yapılır?

Bursa'da alışveriş yapabileceğiniz pek çok alışveriş merkezi bulunuyor. Eğer biraz daha yöresel ürünlerin satıldığı bir yer arıyorsanız kesinlikle Kapalıçarşı sizin için ideal olacaktır. Özellikle Bursa'ya gittiğinizde şehrin meşhur havlularından almayı ihmal etmemelisiniz.

Reklam
Reklam

Bursa'da ne yenir?

Yemekleriyle meşhur Bursa'dan kesinlikle dillere destan İskender kebabı yemeden dönmemenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda Bursa'nın lezzetli kestane şekerinin de mutlaka tadına bakmalı ve belki de şehirden ayrılırken yanınızda da götürmelisiniz. İskender kebaba alternatif olarak pideli köfte de şehrin özel lezzetlerinden bir tanesi.

Uludağ Kebapçısı

Bursa'nın merkezinde bulunan Uludağ Kebapçısı, oldukça eski ve çok popüler bir kebapçı. Çok salaş bir mekan olmasına rağmen çok kalabalık oluyor ve kapısında uzun sıralar beklenebiliyor. Buraya gidecekseniz saat 17.00'ye kadar gitmenizi tavsiye ederiz, çünkü sonrasında et bitmiş olabilir :)

Küçük Saray Pideli Köfte

Bursa, İskender Kebabı'yla olduğu kadar pideli köftesiyle de meşhur. Heykel'de bulunan Küçük Saray Pideli Köftecisi'ni bu nedenle kesinlikle denemenizi öneririz. Gerçekten en az iskender kadar özel bir lezzet.

Çiçek Izgara

Köfte yemek istiyorsanız kesinlikle Çiçek Izgara'ya gitmenizi öneririz. Yıllardır işletilen ve hem yerli halk hem de şehre gelen insanlar tarafından çok sevilen bu mekanın köftelerini mutlaka denemelisiniz.

Reklam
Reklam

Bursa'da hava durumu

Bursa, Akdeniz ve Karadeniz ikliminin birlikte görüldüğü bir geçiş iklimine sahip. Kışlar şehirde çok sert geçmemekle birlikte yazlar da çok kurak olmuyor. Şehirde yıllık ortalama sıcaklık 14,4 derece. En sıcak aylarda sıcaklık 30 derecenin üstüne çıkarken, en soğuk aylarda ise 0 derecenin altına düşer.