Bursa'da 2 Köyü Sel Vurdu, Hayvanlar Telef Oldu

Bursa’da devam eden sağanak yağış Mustafakemalpaşa ilçesinde 2 köyde hayatı felç etti. Yağış sebebiyle bazı...

Bursa’da devam eden sağanak yağış Mustafakemalpaşa ilçesinde 2 köyde hayatı felç etti. Yağış sebebiyle bazı evleri su basarken, çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu.

İlçeye bağlı Paşalar ve Bostandere köylerinde dün akşam 17.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 3 saat aralıksız devam eden yağış sebebiyle dereler taştı, her iki köyde de onlarca evi su bastı. Koyunlar sele kapılıp telef olurken, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut köylerde incelemeler yaptı. Su seviyesinin 1,5 metreyi geçtiği ve büyük ölçüde maddi hasarın oluştuğu köylerde evlerini su basan vatandaşlar tespit edildi. Yoğun yağış sonrası yaklaşık 20 küçükbaş hayvanın telef olduğu ortaya çıkarken, sel sularına kapılan bazı römorklar dereye kadar indi.

Reklam
Reklam

Bazı ev ve damların duvarları yıkıldı. Köylerdeki köprülerde önemli ölçüde hasar olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: