Bursa’da 2012'nin altıncı hayırsever okulu için protokol imzalandı

Bursa Osmangazi İlçesi Emek Mahallesi'nde bulunan hazineye ait 6 bin 296 metrekare arsa üzerine Hayırsever...

Bursa Osmangazi İlçesi Emek Mahallesi'nde bulunan hazineye ait 6 bin 296 metrekare arsa üzerine Hayırsever Cemal Bağıcı tarafından ilköğretim okulu yaptırılacak.
Zeminle beraber 3 katkı olarak inşa edilecek okul L tipi şeklinde yapılacak. 32 derslikli ilköğretim okulu hayırsever Bağcı ailesi tarafından anahtar teslimi olarak yapılarak kullanım hakkı bursa Valiliği tüzel kişiliğine devredilecek. Okul binası 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete girecek. Hayırsever Bağcı ailesi tarafından yapılacak okula ise; ‘Cemal – Melahat Bağcı ilköğretim okulu’ ismi verilecek. Okulun protokolü Bursa Valiliği Tarihi Heykel binasında düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Cemal Bağcı ile 2 oğlu katıldı.
Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, en önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunun altını çizerek, "Bugün buraya çok güzel bir kar bereketi ile birlikte geldi. Bu yıl 6. okul protokolünü Cemal Beyle birlikte yapacağız. Cemal Bey bir çınar gibi. Kendisi ömrünü hep ülkesine milletine yakınlarına hizmete adamış insan. Bu güzel insan bir başka güzel hizmeti bu gün gerçekleştiriyor. Ülkemizin geleceği iyi yetişmiş insanlarla mümkün. Güçlü bir ülke olmak istiyorsak gençliğimizi iyi yetiştirmemiz gerekiyor." dedi.
Bunun yolunun da eğitim kurumlarından geçtiğini anlatan Harput, Bursa’da okullarda yeterli düzeye gelinemediğinden yakındı. Bu açığın ise hayırseverlerin desteği ile aşılacağına dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, bu konuda hayırseverleri daha duyarlı olmaya çağırdı. Vali Şahabettin Harput, "Cemal Bağcı’da ölümsüzler zincirinin altın halkası olarak bu gün bu protokole imza atıyor. Ben kendisine ve ailesine teşekkür ediyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.
Cemal Bağcı ise "Bu okulu noksansız bitirmek tek dileğim bunu da gerçekleştirirsem Allahtan başka dileğim kalmayacak..Bana bu imkanı verdiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokole imzalar atıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz