Bursa’da 3 Gün Boyunca 'su' Konuşulacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve Su Vakfı tarafından düzenlenen ‘3. Uluslararası Bursa Su Kongresi ve...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve Su Vakfı tarafından düzenlenen ‘3. Uluslararası Bursa Su Kongresi ve Sergisi’ 22, 23 ve 24 Mart tarihlerinde Bursa’da yapılacak. 140 akademisyen, 30 kamu kurum temsilcisi, 21 yurt dışı üniversitesi ve 55 yurt için üniversitesinden katkılımın olacağı sempozyumda su kaynaklarının tespiti, sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Gölpark’ta yaptığı basın toplantısında sempozyum hakkında bilgi verdi. Sempozyum kapsamında dünyada ve ülkemizde su kaynaklarının tespiti, geliştirilmesi, bakımı ve sorunların belirlenmesinin tartışılacağını ifade eden Altepe, çözüm yöntemlerinin belirleneceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

"YEZYÜZÜNDEKİ SUYUN ON BİNDE BİRİ İÇİLEBİLİR"

Altepe, şöyle konuştu: "Sempozyum boyunca, sürdürülebilir su yönetimi ve kentlerin geleceği hakkında yerel yöneticiler bilgilendirilecek. Su özellikle içme suyu yeryüzünün en stratejik konularından biri. Çünkü yeryüzündeki suyun sadece yüzde 2,5’u tatlı suları oluşturuyor, bunun da büyük çoğunluğu kutuplarda bulunuyor. Bu yüzde 2,5 suyunda sadece yüzde 1’i içilebilir. Yani yeryüzündeki suyun 10 binde biri ancak içilebiliyor. Bu da suyun ne kadar stratejik olduğunu, gelecekte ne kadar önemli olacağını ortaya koyuyor."

"GÜÇLÜ BİR UZMANLAR TAKIMI BELİRLENECEK"

Bu konuda yerel sorunlar ortaya konularak çözüm önerilerinin belirleneceğini vurgulayan Altepe, şöyle devam etti: "Kamu kurum kuruluşları ve özel sektörün katılımı ile çözüm önerileri tartışılacak. Ülkemiz yerel yönetimlerinin su sorunlarının ve çözüm tekniklerinin bir kitap halinde toplanarak gelecekte bir kaynak olarak kullanılması sağlanacak. Yerel yönetimlerde ihtisas sahibi mühendis, hukukçu, işletmeci ve idarecilerin birikimleri bu toplantıda bir araya getirilerek daha güçlü bir uzmanlar takımı belirlenecek."

Reklam
Reklam

"EN ÖNEMLİ AMAÇ GELECEK KUŞAKLARI BİLİNÇLENDİRMEK"

Sempozyumunun en önemli amacının su konusunda gelecek kuşakları bilinçlendirmek olduğuna dikkat çeken Altepe, şöyle devam etti: "Küresel ısınma, kuraklık ve su tasarrufu ile ilgili yapılacak olan şiir, resim, karikatür ve skeç yarışmaları ile yarının çocuklarına kongre oturumlarında yer verilerek, su konusunda bilinç ve duyarlılık kazandırılacak. Bunun yanında halkımız suyun önemi hakkında bilinçlendirilecek ve farkındalık sağlanacak."

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakka Çetinavcı ise kongreye, 140 akademisyen, 30 kamu kurum temsilcisi, 21 yurt dışı üniversitesi ve 55 yurt için üniversitesinden katkılım olacağını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: