Bursa'da Ahilik Haftası kutlandı

Bursa Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (BESOB) ‘Ahilik Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Atatürk Anıtı’na çelenk...

Bursa Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (BESOB) ‘Ahilik Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan törenlerde, BESOB Başkan Vekili Hüseyin Köse başkanlığındaki heyet, Vali Vekili Vedat Müftüoğlu’nu ziyaret etti. Ardından, Bursa Büyükşehir Belediye Binası’na geçen ekip, Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ’ı ziyaret etti.
Ahilik etkinleri, Ulu Camii ile Orhan Camii arasında Bursa Mehter Takımı, Bursa Kılıç Kalkan Ekibi ve Dağ-Der Halk Oyunları Ekibi gösterileri ile devam etti. Gösterilerin arkasından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. BESOB Başkan Vekili Hüseyin Köse, törende yaptığı konuşmada, ‘Ahilik Haftası’ etkinliklerinin 1988 yılından bu yana kutlandığını söyledi. Köse, “Etkinlikleri, Bursa’da bu yıl 24. defa kutluyoruz. Esnaf ve sanatkârlar olarak bu günün dolu dolu geçmesini diliyoruz. BESOB olarak, teşkilatımız için büyük öneme sahip olan ahilik geleneğini yaşatmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu da ahiliğin tarihçesini özetledi. Çakıroğlu, konuşmasında, Ahilik kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muhsin Özlükurt ise Ahilik geleneğinin özelliklerini anlattı. Özlükurt, “Ahilik geleneğinde komşusu siftah yapamadığı zaman kapısından giren müşteriyi komşuya yönlendirme vardır. Esnaf ve sanatkarlarımız tarih boyunca örnek davranışlar sergilemişlerdir.” dedi.
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da konuşmasında, esnaf ve sanatkârların sorunlarına önem verdiklerini ve çözüm için çalıştıklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından, protokol üyeleri, Ulucami ile Orhan Camii arasında kurulan esnaf çadırlarını gezdi. Etkinliklere katılanlara pilav ve dondurma ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz