Bursa'da at ve eşek eti operasyonu

BURSA (İHA) - Bursa'da etini satmak için at ve eşek kesen sabıkalı bir hayvan hırsızı jandarma tarafından suç üstü yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren jandarma, Osmangazi İlçesi'ne bağlı Büyükdeliller Köyü'ne baskın düzenledi. Kestiği at ve eşeğin sakatatlarını ayıran Mustafa Çavdar suç üstü yakalandı. "Küçükbaş hayvan hırsızlığı" suçundan sabıkası bulunan Çavdar, gözaltına alındı. At ve eşeği kendisinin kesmediğini ileri süren Çavdar, "İkisini 240 milyon liraya satmıştım. Alan şahıslar kesmek istediler ve bu iş için benim ahırımı kullandılar. Hayvanların kesilerek, etlerinin piyasaya sürülmesi olayıyla bir ilgim yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada, ele geçirilen at ve eşek etleri imha edilmek üzere Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Veteriner Barboras Cihangir, ele geçirilen etlerin gömülerek ya da yakılarak imha edileceğini belirtti. Cihangir, vatandaşları hayvanlardan geçen hastalıklara karşı ikaz ederken, herhangi bir şüpheli durumda kendilerine müracaat edilmesini istedi.

Öte yandan, jandarmada sorgulanması devam eden Çavdar'ın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.