Bursa'da Avukata Yapılan Silahlı Saldırı

Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, dün Bursa'da avukat Gülsevim Baysal'a yönelik silahlı saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, dün Bursa'da avukat Gülsevim Baysal'a yönelik silahlı saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Ertem, yaptığı yazılı açıklamada, kanunların verdiği hak ve yetkiler çerçevesinde, adaletin sağlanması, hukukun işlemesi, adil yargılamanın gerçekleşmesi adına çalışan avukatların vatandaşların yargı içerisindeki sesi ve temsilcisi olduğunu ifade etti.

Yargısal faaliyet gerçekleştiren avukatların, hakim ve savcılar kadar yargılama faaliyetlerinin ortağı ve paydaşı olduğunu aktaran Ertem, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Avukatlar, hakkın sağlanması, korunması veya hakim olması yönündeki faaliyetleriyle müvekkillerinin hukuk dünyasındaki konumlarını sağlamlaştırmak, haklılıklarını tespit etmek, haklarını almak anlamında faaliyet gösterirler. Dolayısıyla avukatların, müvekkilinin haklarını korumak ve sağlamaktan başka amaçları olmamıştır. Meslektaşımız Gülsevim Baysal'ın müvekkilinin kim olduğunun önemi yoktur. Önemli olan saldırıda bulunan kişinin kendi haklarını korumak adına başvuracağı yolları denemeden şiddete başvurmuş olması, yaptığını haklı ve üstün bir değermiş gibi görmesidir. Bu tehlikeli bir yaklaşım olduğu kadar kabul edilemez bir bakış açısıdır. Meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz."

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: