Bursa'da "baz Istasyonu" Protestosu

Merkez Osmangazi ilçesinde, bir GSM operatörü tarafından mahallelerinde baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, istasyonun direğini yaktı.

Merkez Osmangazi ilçesinde, bir GSM operatörü tarafından mahallelerinde baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, istasyonun direğini yaktı. Demirkapı Mahallesi Demirkapı Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili firmanın yetkililerince güvenlik kamerası monte edilmesi için çalışıldığının söylendiğini ancak bir süre sonra yolun kenarında kurulan direğe baz istasyonu monte edildiğini belirtti. Vatandaşlar, bu istasyonun, kanser vakalarına yol açacağını ileri sürdü. Mahalle sakinlerinden Çilem Kartal, istasyona karşı protestolarının iki gündür sürdüğünü bildirdi. Bu konuda vatandaşları dizginleyemediklerini dile getiren Kartal, "Demirkapı halkı bu durumdan rahatsız. Bu rahatsızlığımızı yetkili mercilere yazılı ve sözlü olarak ilettik. Halkımızdan imza topladık ancak hiçbir yetkiliden cevap dahi alamadık" diye konuştu. Bir süre slogan atan grup, daha sonra istasyonun direğini ateşe verdi. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, alevleri söndürdü. Grup, polisin güvenlik önlemi aldığı caddede, yangının söndürülmesinin ardından bir süre slogan atıp dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: